Dan Sova, urmarit penal intr-un nou dosar - prejudiciu de peste un milion de euro

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 12:17
2346 citiri
Dan Sova, urmarit penal intr-un nou dosar - prejudiciu de peste un milion de euro
Foto: Ziare.com

Senatorul PSD Dan Sova este urmarit penal de procurorii DNA intr-un nou dosar penal, ce vizeaza contracte de asistenta juridica incheiate de CET Govora, in perioada 2006-2008, cu societatea de avocatura a social-democratului.

Potrivit unui comunicat al DNA, Sova este urmarit penal pentru doua infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Astfel, procurorii anticoruptie sustin ca CET Govora a fost prejudiciata cu peste 667.000 de euro si 1,8 milioane de lei, adica aproximativ 400.000 de euro.

In plus, sunt urmariti penal si Mihai Balan, director general al CET Govora, pentru doua infractiuni de abuz in serviciu, si Constantin Lapadat, director economic in cadrul CET Govora, pentru doua infractiuni de abuz in serviciu.

"In perioada 2006 - 2008, suspectul Dan Sova i-a determinat pe Mihai Balan - director general si Constantin Lapadat - director economic in cadrul SC CET Govora sa incheie doua contracte de asistenta juridica in termenii impusi de el, cu incalcarea atributiilor de serviciu, respectiv a prevederilor legale in vigoare, la acea data, cu privire la achizitiile publice.

Concret, la data de 01.03.2006 si 19.03.2008, SC CET Govora a incheiat cu Societatea Civila de Avocati 'Sova si Asociatii' doua contracte distincte de asistenta juridica avand ca obiect asistenta juridica/consultare/reprezentare si plata unor onorarii de succes in valoare de 667.409,20 euro si respectiv de 1.822.928,24 lei.

Cele doua contracte distincte au fost incheiate in conditiile in care SC CET Govora avea contract cadru de asistenta juridica valabil, avand acelasi obiect, incheiat cu aceeasi Societate Civila de Avocati 'Sova si Asociatii'", se arata intr-un comunicat al DNA.

Nu in ultimul rand, procurorii anticoruptie sustin ca, prin aceste activitati, "a fost creat in mod injust un folos in patrimoniul" cabinetului de avocatura al lui Dan Sova.

La randul sau, procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a explicat ca, spre deosebire de al doilea dosar al lui Dan Sova, pentru care Comisia Juridica a Senatului a avizat, marti, retinerea si arestarea social-democratului, "difera valoarea sumelor, perioadele de timp cand s-au incheiat contractele, difera firmele intre care au fost incheiate contractele".

"Procurorul de caz va decide daca este nevoie sau nu sa propuna o masura preventiva", a mai declarat Kovesi.

Eveniment Quarterly Report

Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
România a ratat din nou intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio şansă, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare şi apoi alegerea unei...
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, solicită, luni 4 decembrie, coaliției de guvernare să oprească intrarea în vigoare a legii care acordă pensii speciale edililor, viceprimarilor şi...
#Dan Sova al treilea dosar DNA, #Sova nou dosar DNA , #DNA
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Dan Sova, urmarit penal intr-un nou dosar - prejudiciu de peste