Detalii din referatul DNA in dosarul lui Sova

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 21:54
6022 citiri
Detalii din referatul DNA in dosarul lui Sova
Foto: Ziare.com

Coordonatorul Departamentului juridic al CET Govora a sustinut ca nu se justifica in niciun fel incheierea unui contract de asistenta juridica si cu atat mai putin a unui contract cu o valoare de 10.000 de euro/luna, in conditiile in care, in cadrul institutiei, functionau la acea vreme sase juristi, iar problematica dosarelor aflate in lucru nu impunea colaborarea cu o firma de avocatura.

Informatia apare in referatul DNA inaintat ICCJ cu propunerea de arestare preventiva in cazul lui Mihai Balan, director general al CET Govora, retinut joi pentru abuz in serviciu in forma continuata in dosarul lui Dan Sova, dar pentru care Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, vineri, cererea DNA de arestare preventiva urmand ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar.

Directorul CET Govora, eliberat sub control judiciar

Procurorii arata ca, in perioada octombrie - noiembrie 2011, denuntatoarea a avut o discutie cu Dan Sova, cei doi colaborand in trecut, senatorul afirmand ca ii poate asigura firmei sale de avocati incheierea unui contract de asistenta juridica de tip abonament lunar, 10.000 euro/luna, cu o societate din domeniul energiei, si anume cu CET Govora, folosindu-se de influenta asupra directorului general Mihai Balan.

In schimbul acestui serviciu, Dan Sova a pretins de la denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie.

DNA precizeaza ca Sova si Balan au dezvoltat relatii co-interesate din perioada in care SCA "Sova si Asociatii" a reprezentat CET Govora in mai multe litigii in intervalul 2004 - 2010. Ulterior anului 2010 pana in anul 2014, CET Govora a continuat colaborarea cu o societate controlata de Sova.

Anchetatorii mentioneaza ca denuntatoarea a primit de la Sova numarul de telefon al directorului CET Govora, cu care ulterior s-a intalnit la scurt timp pentru a se pune de acord in legatura cu incheierea contractului de asistenta juridica in conditiile stabilite de Dan Sova.

Kovesi cere arestarea lui Sova: 100 de mii de euro pentru trafic de influenta

In referat se arata ca, ulterior, in noiembrie 2011, Mihai Balan i-a transmis coordonatorului Departamentului juridic al CET Govora ca institutia trebuie sa incheie un contract de asistenta juridica cu firma de avocatura si l-a insarcinat pe acesta sa ia legatura cu avocatul respectiv pentru ca acesta sa inainteze un model de contract.

" (...), in calitate de coordonator al Departamentului juridic al CET, a precizat ca nu se justifica in niciun fel incheierea unui contract de asistenta juridica si cu atat mai putin un contract cu o valoare de 10.000 de euro/luna in conditiile in care in cadrul CET Govora functionau la acea vreme 6 juristi, iar problematica dosarelor aflate in lucru nu impunea asistenta din partea vreunei societati de avocati.

Cu toate acestea (...) a facut obiectiuni doar in privinta valorii prea oneroase a contractului si a transmis societatii de avocati ' (...) ' ca valoarea viitorului contract trebuie sa fie stabilita in raport de numarul dosarelor repartizate cu un onorariu de 1.000 de euro pentru fiecare dosar, cunoscand ca poate sa repartizeze societatii de avocati un numar de 4 sau 5 dosare", se arata in documentul citat.

Obiectia a fost transmisa atat societatii de avocati, cat si lui Mihai Balan, insa aceasta nu a fost avuta in vedere, fiind incheiat in 5 decembrie 2011 contractul de asistenta juridica cu un onorariu de 10.000 euro/luna.

Contractul s-a incheiat pe o perioada de un an, iar obiectul acestuia se referea la activitati juridice pentru litigiile in care parte era CET Govora.

Societatea civila de avocati a emis lunar catre CET Govora facturi pentru activitatile de asistenta juridica prestate in perioada decembrie 2011 - decembrie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#referat DNA caz Sova, #marturii referat DNA Sova , #DNA