Premierul Ponta, urmarit penal de DNA: Procurorii l-au chemat si pe Sova la audieri (Video)

Vineri, 05 Iunie 2015, ora 12:47
2797 citiri
Premierul Ponta, urmarit penal de DNA: Procurorii l-au chemat si pe Sova la audieri (Video)
Foto: Facebook/Dan Sova

Senatorul PSD Dan Sova este audiat, vineri, la DNA, la putin timp dupa ce premierul Victor Ponta a parasit sediul institutiei.

Premierul Romaniei a fost prezent, vineri dimineata, la sediul DNA, iar la iesire a declarat ca este suspect in dosarul Turceni-Rovinari, acuzatiile vizand activitatea sa anterioara de avocat.

Premierul Ponta, urmarit penal: spalare de bani si 17 infractiuni de fals

"Am venit la DNA ca orice om normal. O sa ne cheme pentru declaratii", a declarat premierul. Cand a fost intrebat daca isi va da demisia, Ponta a raspuns: "La DNA nu facem politica, politica o facem in Parlament".

DNA a anuntat, intr-un comunicat de presa transmis vineri, ca Ponta este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor.

Avand in vedere ca aceste infractiuni ar fi fost comise cand Victor Ponta era avocat si nu ocupa o functie de ministru, nu a fost nevoie de o solicitare a DNA pentru ridicarea imunitatii.

Din probele procurorilor, reiese ca Ponta a beneficiat, lunar, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, de sume de bani cuprinse intre 7.900 lei si 14.000 lei, in total 181.439,89 lei, in temeiul unei conventii fictive de conlucrare profesionala in domeniul juridic incheiata intre SCA "Sova si Asociatii" reprezentata de Sova si cabinetul de avocatura al lui Ponta.

Suspectul Ponta publica pe Facebook "dovezi ale neimplicarii in cazul Turceni-Rovinari"

Procurorii DNA arata ca, in calitate de prim-ministru al Romaniei, Victor Ponta l-a desemnat pe Dan Sova, in luna august 2012, in functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul, in luna decembrie 2012, in functia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, in luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor si in luna martie 2014 ministru al Transporturilor, in conditiile in care seful Executivului a beneficiat in trecut de foloase din partea lui Sova, constand in sume de bani (in total aprox. 250.000 de lei) si dreptul de folosinta gratuita a unui autoturism.

De asemenea, in perioada noiembrie 2008 - iunie 2009, seful Guvernului a beneficiat in mod gratuit de dreptul de folosinta al autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10, achizitionat de SCA "Sova si Asociatii" in sistem de leasing financiar de la Romstal Leasing (rate in valoare de aprox. 6.000 lei/luna), iar ulterior, in luna iunie 2009, de sumele de bani reprezentand avansul si alte cheltuieli aferente contractului de leasing in momentul preluarii acestuia de catre Ponta, in total suma de 79.641,11 de lei.

Dan Sova a scapat din nou de arest in aceasta saptamana in acest dosar dupa ce senatorii au votat impotriva cererii DNA. Au fost 72 de voturi impotriva, 66 pentru si doua au fost anulate.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Dan Sova DNA, #Dan Sova audiat DNA , #DNA