Senator PSD, despre cazul Sova: Cred ca drumul de urmat este probabil un nou vot

Luni, 11 Mai 2015, ora 14:53
3496 citiri
Senator PSD, despre cazul Sova: Cred ca drumul de urmat este probabil un nou vot

Senatorul PSD Ioan Chelaru, purtator de cuvant al Biroului Permanent al Senatului, considera ca procedura in cazul lui Dan Sova va fi reluata, in conditiile in care hotararea Senatului cu privire la rezultatul votului fata de cererea DNA a fost declarata neconstitutionala.

"In prima sedinta a Biroului Permanent vom pune in discutie calea de urmat. Cred ca drumul de urmat este dezbatere in comisia juridica, stabilirea unei hotarari in saptamana urmatoare, dupa o sedinta in plen a Senatului, probabil un nou vot. Asa cred.

Am vazut puncte de vedere care vorbesc despre reinterpretare. Atat timp cat CCR a declarat neconstitutionala intreaga hotarare, asta inseamna ca si votul este neconstitutional, deci toata procedura, si atunci va trebui sa refacem procedura", a declarat explicat, la finalul Biroului Permanent al Senatului.

Senatul trebuie sa decida ce face in cazul Sova - motivarea hotararii CCR a fost publicata in MO

Senatorul PSD a precizat ca nu se pune problema reinterpretarii iar cine vorbeste in acesti termeni sau nu cunoaste situatia, sau este de rea credinta.

"Daca CCR a spus foarte clar ca este o problema cu hotararea, care este data in principiu in baza unor acte normative care au fost declarate in urma cu 10 ani sau 7 ani neconstitutionale, dar care nu au fost modificate, in aceste conditii toata procedura care s-a desfasurat in ziua respectiva este neconstitutionala si va trebui refacuta. Ceea ce cred ca se va intampla. Vom vedea ce, nu hotarasc eu, am spus doar un punct de vedere", a mentionat Ioan Chelaru.

CCR: Hotararea Senatului in cazul lui Dan Sova este neconstitutionala Ce urmeaza

Cazul Dan Sova a revenit, saptamana trecuta, in atentia senatorilor, dupa decizia Curtii Constitutionale cu privire la neconstitutionalitatea hotararii referitoare la rezultatul votului exprimat in urma cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a social-democratului.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca aceasta Camera a Legislativului va pune in aplicare decizia CCR dupa publicarea motivarii in Monitorul Oficial, lucru ce s-a intamplat luni dimineata.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...