Senatul amana votul pentru arestarea lui Sova: Care sunt motivele

Luni, 23 Martie 2015, ora 14:08
4627 citiri
Senatul amana votul pentru arestarea lui Sova: Care sunt motivele
Foto: Olt TV

Plenul Senatului va vota abia miercuri daca incuviinteaza arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova si a fostului ministru de Finante Darius Valcov, senator PSD. Cele doua voturi se vor da in aceeasi sedinta de plen, a anuntat presedintele comisiei juridice, Catalin Boboc (PNL).

Acesta a precizat ca raportul comisiei in cazul Dan Sova este gata, dar Florina Ruxandra Jipa (UNPR) a uitat sa il semneze si din acest motiv s-au intarziat procedurile.

"Eu stiu ca, de regula, doamna Jipa nu intarzie, nu lipseste, n-a facut-o niciodata. Astazi a facut-o", le-a explicat Boboc jurnalistilor.

Intrebat daca i-a cerut explicatii colegei sale, presedintele comisiei juridice a declarat: "Da. A ajuns un pic mai tarziu, a uitat. Nu stiu care a fost adevarul, asta am inteles eu".

Urmeaza o saptamana de foc: Sova,Valcov si Nicolescu ar putea ajunge in arest

Dragnea, despre votul in cazul Sova: Nu putem sta cu pistolul la tampla fiecarui parlamentar

In ceea ce priveste dosarele in cazul lui Darius Valcov, acestea au ajuns la comisia juridica, iar cazul va primi raport "pana maine", urmand sa fie depus la Biroul Permanent, a mai declarat Boboc.

"De indata ce le vom deschise si le vom prelua, il vom convoca si pe dl Valcov. Incepand de astazi, dl senator le poate vedea", a mai declarat senatorul PNL.

Intrebat de ce nu se voteaza astazi in cazul Sova, Catalin Boboc a afirmat: "Biroul Permanent a decis sa introduca miercuri, pe ordinea de zi. Probabil ca o sa explice dl. presedinte al Senatului ca s-ar pierde toata ziua maine cu acel vot".

Ioan Stanomir: Parlamentul nu e curte de judecata. Vom vedea daca Ponta e presedintele PSD

De asemenea, intrebat daca nu se depaseste termenul prevazut de lege in cazul Sova, daca se da votul abia miercuri, Catalin Boboc a raspuns: "Din cate stiu eu suntem in acel termen. Probabil ca au si calculat".

Senatorul PNL s-a aratat nemultumit de amanarea votului. "De fiecare data am intrebat si intreb tot timpul: De ce lungim aceste subiecte care nu fac bine nimanui?".

Totodata, el a confirmat ca liberalii vor vota la vedere, asa cum au anuntat Alina Gorghiu si Teodor Atanasiu. "Da, de ce nu? Nu s-a dat niciun mandat, dar am hotarat cu totii ca ne asumam transparent".

Comisia Juridica a avizat favorabil arestarea preventiva a lui Dan Sova inca din data de 18 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vot arestare Sova Valcov, #vot senat arestare Sova , #DNA