Si a doua salvare a lui Sova ajunge pe masa CCR: "Cream un haos in Senat"

Marti, 02 Iunie 2015, ora 21:27
5113 citiri
Si a doua salvare a lui Sova ajunge pe masa CCR: "Cream un haos in Senat"
Foto: Facebook/Mario Ovidiu Oprea

Senatorul PNL Mario Oprea a anuntat, marti, ca liberalii vor contesta la Curtea Constitutionala procedura prin care s-a votat la Senat cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a social-democaratului Dan Sova.

"Vom depune contestatie pentru ca nu este normal, sa se reinterpreteze rezultatul votului din 25 martie. Din pacate, constiinta senatorilor PSD s-a modificat de pe 25 martie pana pe 2 iunie.

Atunci mai multi au votat pentru aceasta cerere, acum mai putini, dar, dupa cum ati vazut, au votat si in alte grupuri, nu numai de la PNL", a declarat senatorul liberal Mario Oprea, dupa terminarea sedintei in plen.

Oprea a mai spus ca depunerea contestatiei "se va desfasura rapid". "Vom strange semnaturile necesare si, in acel moment, o vom depune", a mentionat el.

Dan Sova scapa de arest - Iata ce a declarat dupa vot si reactiile politicienilor (Video)

"Rezultatul votului nu poate fi contestat, dar procedura in sine, asa cum s-a spus astazi in plen nu era aceasta cea care trebuia urmata, anume sa se reia un vot ce deja fusese dat. Niciodata nu s-a reluat votul.

Din acest moment am creat un pecedent, cream un haos in Senat, de cate ori cineva va dori reluarea votului o va putea face pentru ca va invoca exemplul de astazi, cand s-a reluat votul, pe motiv ca plenul este suveran", a declarat senatorul liberal.

"Curtea Constitutionala va decide daca acest lucru respecta prevederile constitutionale. Noi suntem convinsi ca a fost acel vot care le convenea", a mai spus Oprea.

Tariceanu, dupa ce Sova a fost salvat iar de senatori: PNL e un partid bolsevic, lor le plac catusele

Tariceanu: E dreptul parlamentarilor PNL de a contesta la CC procedura Senatului in cazul Sova

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, ca este dreptul parlamentarilor de a contesta la CC procedura Senatului in cazul Sova.

"Este dreptul parlamentarilor de a face contestatie la CC daca considera, dar pentru mine astazi a fost o experienta interesanta pentru ca, fiind in sala, am vazut un pic mai bine care este configuratia Senatului si a opiniilor, mai ales.

Si aici, din pacate, sunt in fata unei constatari amare, triste. PNL a devenit un partid bolsevic, pentru care drepturile si libertatile individuale nu valoreaza mare lucru, dar in schimb vad ca apreciaza foarte mult catusele", a declarat Tariceanu.

Dan Sova a scapat din nou de arest dupa ce majoritatea senatorilor a votat, marti, impotriva cererii DNA, formulata in urma cu mai bine de doua luni. 72 de voturi au fost "contra" si 66 "pentru" cerere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
George Simion a anunțat duminică seara, 14 aprilie, la Realitatea Plus, că-l va suspenda pe prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea după ce s-a opus unei candidaturi a lui Cozmin Gușă la...
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
#PNL constatie CCR Sova, #PNL contesta CCR Sova, #PNL CCR caz Sova , #DNA
Comentarii
Poza patrula
patrula
rank 5
conditiile s-au schimbat, e normal sa se voteze din nou.