Sova, confuz la DNA: Nu stiu daca sunt urmarit penal. Urmarirea penala a inceput in iulie

Miercuri, 13 August 2014, ora 11:09
7508 citiri
Sova, confuz la DNA: Nu stiu daca sunt urmarit penal. Urmarirea penala a inceput in iulie

Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, este urmarit penal intr-un dosar privind contracte ale firmei de avocatura "Sova si asociatii" cu complexurile energetice Rovinari si Turceni.

Initial, el a declarat, miercuri, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie, unde a fost audiat in acest dosar, ca nu stie daca este urmarit penal. Intrebat, insa, de jurnalisti cum este posibil sa nu stie daca este sau nu urmarit penal, tinand cont de faptul ca este avocat, Sova a spus ca are calitatea de suspect in acest dosar.

"Este vorba despre un dosar, despre trei contracte de la Rovinari si Turceni. S-au cerut niste lamuriri, niste documente, le vom aduce. Procurorii vor sa afle imprejurarile in care s-au incheiat aceste contracte, tinand cont ca exista un contract cadru.

Onorariul firmei pentru aceste contracte a fost proportional - 1,2% onorariu de succes pe baza a ceea ce firma a obtinut efectiv. Nu stiu daca sunt urmarit penal, nu-mi dau seama. Am calitatea de suspect in dosar", a declarat Dan Sova.

Dan Sova, audiat la DNA. Este urmarit penal - surse

Apoi, purtatorul de cuvant al PSD a confirmat ca s-a inceput urmarirea penala pe numele sau. Intrebat daca acest dosar a fost motivul demisiei sale din functia de ministru al Transporturilor, Sova a spus ca procurorii au inceput urmarirea penala dupa ce el a renuntat la scaunul de ministru.

"Nu are nicio legatura (demisia sa din functia de ministru al Transporturilor - n.red.). Nici nu stiam la acea data. Urmarirea penala am inteles ca a inceput in 31 iulie, eu mi-am dat demisia din functia de ministru al Transporturilor in 24 iunie", a mai spus Sova.

Dan Sova a tinut sa precizeze ca Victor Ponta nu are nicio legatura cu aceste contracte, afirmand ca la premier nu a ajuns niciun ban.

"Nu are nicio implicare Victor Ponta, nu s-a pus problema despre acest lucru. Nu are cum sa fie vizat, nu este nicio legatura intre dansul si aceste contracte. La domnul Ponta nu a ajuns niciun ban", a afirmat Dan Sova.

Totodata, Sova spus ca nu a dat nicio declaratie miercuri in fata anchetatorilor, deoarece trebuie mai intai sa vada dosarul, moment in care va afla si numele persoanei care a facut sesizarea in acest caz.

"Nu am avut inca acces la dosar, nu am dat declaratii. Trebuie sa studiem dosarul. Nu imi este teama de nimic", a mai afirmat Dan Sova.

El a mai declarat ca nu va demisiona din functia de purtator de cuvant al lui Victor Ponta in campania electorala.

Sova, in 2011: "Sova si asociatii" a adus beneficii de cateva zeci de milioane de euro societatilor Rovinari si Turceni

ANAF a sesizat DNA, in 2011, in privinta senatorului PSD, Dan Sova, si a lui Victor Ponta, cu privire la scandalul Rovinari-Turceni.

Cele doua societati ar fi incheiat contracte de consultanta de 7,7 milioane de lei cu firma de avocatura a lui Dan Sova, la interventia lui Victor Ponta.

In luna iulie 2011, Dan Sova afirma ca fosta sa firma "Sova si asociatii" a adus beneficii de cateva zeci de milioane de euro societatilor Rovinari si Turceni, el nefiind insa angrenat in serviciile juridice respective.

Fostul ministru al Transporturilor a declarat ca a fost parte din "Sova si asociatii" pana la mijlocul lui 2009. Contractele pe care firma respectiva le-a incheiat pentru servicii juridice au fost semnate in martie 2007 cu complexul Rovinari si in iulie 2007 cu Turceni.

El a precizat ca nu a lucrat in cadrul acestor contracte decat in doua ocazii, o intalnire la AVAS si una prin care s-a facut o tranzactie intre Turceni si ICM (Societatea Comerciala pentru Inchiderea-Conservarea Minelor).

Mai mult, Sova a afirmat ca intre 2006 si 2007 a fost plecat din tara, fiind masterand la London School of Economics.

Totodata, in luna ianuarie 2014, un raport al Inspectiei Judiciare arata ca premierul Victor Ponta, fost partener senior in firma lui Dan Sova, este cercetat intr-un dosar al DNA pentru incheierea unor contracte ilegale cu SC Complexul Energetic Turceni in perioada 2007-2011.

De asemenea, mai arata raportul Inspectiei Judiciare, exista un dosar asemanator in cazul Complexului Energetic Rovinari.

Ponta a respins la acea vreme informatia, afirmand ca este "o tampenie".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Siegfried Mureşan, ironic la adresa lui Mihai Tudose: Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele sale
Siegfried Mureşan, ironic la adresa lui Mihai Tudose: Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele sale
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan nu a dorit să comenteze afirmaţiile europarlamentarului PSD Mihai Tudose potrivit cărora actuala conducere a Comisiei Europene este cea mai slabă....
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan a explicat, într-un interviu acordat paginademedia.ro, că Adrian Cioroianu (directorul Bibliotecii Naţionale a României) a făcut publice materialele cerute spre consultare de...
#Dan Sova urmarit penal, #Dan Sova Rovinari Turceni , #DNA