Sova il apara cu Constitutia pe Ponta, caruia i se cere demisia chiar si din afara (Video)

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 13:47
3823 citiri
Sova il apara cu Constitutia pe Ponta, caruia i se cere demisia chiar si din afara (Video)
Foto: B1TV

Senatorul PSD Dan Sova sustine ca premierul Victor Ponta nu are motive sa demisioneze dupa ce a fost trimis in judecata de DNA in dosarul Turceni-Rovinari, desi este acuzat de spalare de bani, fals in acte si complicitate la evaziune fiscala.

Sova s-a prezentat luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie unde judecatorul de camera preliminara a luat in discutie masurile preventive din dosarul Turceni-Rovinari, in care senatorul PSD este acuzat alaturi de premierul Victor Ponta si de seful Completului Energetic Rovinari, Laurentiu Ciurel, fiind pus sub control judiciar.

Premierul Victor Ponta, trimis in judecata de DNA

Problemele lui Ponta in justitie continua: Dosar disjuns la DNA, judecator schimbat

Dan Sova s-a prezentat insotit de avocat (foto), iar la iesirea de la instanta suprema a raspuns la cateva intrebari adresate de jurnalisti, evitand sa se pronunte cu privire la dosar, care "se judeca in sala de judecata", a precizat el.

Intrebat cum vede faptul ca Romania este aratata cu degetul pe plan extern din cauza ca are un premier inculpat, Dan Sova a raspuns: "Prin prisma prezumtiei de nevinovatie, care este prevazuta in Constitutie".

Ponta, breaking news in presa straina: Primul premier al Romaniei judecat in timpul mandatului

Ungaria ii raspunde dur lui Aurescu: Mai multa modestie de la un ministru al carui premier e trimis in judecata

De asemenea, intrebat daca ii place Constitutia si a respectat-o, Dan Sova a replicat: "Da. Intotdeauna!".

Iohannis, despre trimiterea in judecata a lui Ponta: Situatia este din ce in ce mai problematica

Senatorul PSD a mai spus ca nu are nimic sa isi reproseze si ca nu este deranjat de interdictia impusa de procurori de a nu lua legatura cu Victor Ponta, de asemenea inculpat in dosar.

Intrebat daca seful Executivului ar trebui sa demisioneze, Dan Sova a raspuns: "Nu vad motivul pentru a-si da demisia", aceeasi opinie avand si in ceea ce il priveste.

Victor Ponta nu s-a prezentat luni la Inalta Curte, explicandu-le jurnalistilor ca nu a fost citat.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Sova Inalta Curte, #Sova Ponta demisie judecata DNA, #Sova judecat DNA Turceni , #DNA