Sova: Fara memoria Holocaustului nu vom fi capabili sa construim o societate democratica (Video)

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 17:22
698 citiri
Sova: Fara memoria Holocaustului nu vom fi capabili sa construim o societate democratica (Video)

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova, sustine ca fara memoria Holocaustului nu se poate construi o societate democratica in care diversitatea etnica, culturala si religioasa sa fie nu numai tolerate, ci respectate si apreciate.

"Memoria colectiva ne defineste atat prezentul, cat si viitorul; fara memoria Holocaustului nu vom fi capabili sa construim o societate democratica in care diversitatea etnica, culturala si religioasa sa fie nu numai tolerate, ci respectate si apreciate.

Ziua de astazi reprezinta o oportunitate pentru a ne reaminti de victimele Holocaustului, pentru a reflecta la semnificatiile umane ale acestei tragedii din istoria recenta si, de asemenea, pentru a lua atitudine impotriva rasismului si a antisemitismului care se manifesta in lume. De aceea, doresc sa imi exprim astazi intreaga compasiune si solidaritate fata de victimele nazismului si ale aliatilor acestui regim criminal", se arata intr-un comunicat de presa semnat de ministrul Sova transmis, luni, presei.

Vicepresedinte PSD precizeaza ca de Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului aduce un omagiu in memoria victimelor acestui genocid, care a avut ca rezultat uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei si a peste 220.000 de rromi (25% din populatia de etnie rroma europeana), precum si a altor grupuri persecutate din considerente rasiale, politice sau ideologice de catre regimul nazist german si de catre colaboratorii acestuia.

Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost stabilita pentru data de 27 ianuarie a fiecarui an prin rezolutia Adunarii Generale a Natiunilor Unite din 1 noiembrie 2005, dupa ce Adunarea a marcat, in acelasi an, a 60-a aniversare a eliberarii lagarelor de concentrare naziste.

"Pe langa tragedia din lagarele naziste trebuie sa ne amintim si ceea ce s-a petrecut cu populatia evreiasca din Romania in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Transnistria, locul suferintei evreilor romani si localnici, precum si a populatiei de etnie roma deportate din Romania, reprezinta un episod distinct al catastrofei europene si este o parte a genocidului si a Holocaustului. De aceea, doresc sa imi exprim astazi intreaga compasiune si solidaritate fata de victimele nazismului si ale aliatilor acestui regim criminal", mai adauga Dan Sova, citat in comunicat.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...