Dan Sova, audiat la DNA in cazul disparitiei contractului Bechtel (Video)

Marti, 27 August 2013, ora 13:21
3096 citiri
Dan Sova, audiat la DNA in cazul disparitiei contractului Bechtel (Video)

Dan Sova a fost chemat la DNA pentru a da lamuriri referitoare la plangerea pe care a depus-o pentru a reclama disparitia contractului original Bechtel.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine a sosit la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, marti, in jurul orei 13.00, unde nu a stat mai mult de un sfert de ora.

"Acesta (contactul Bechtel n.red.) a fost singurul subiect pe care am discutat cu procurorul DNA. Am adus aici toate documentele pe care le-am primit de la Transporturi si CNADNR. Toata corespondenta", a declarat Dan Sova la iesirea de la DNA.

Intrebat despre demararea unei anchete interne, ministrul a declarat ca aceasta ar trebui pornita in cadrul Ministerului Transporturilor.

"O ancheta interna, eventual la Transporturi. Ei sunt semnatarii si cei care l-au secretizat. Numai acolo poate fi. Noi am desecretizat contactul din 2006 dar varianta veche din 2003 nu s-a gasit. Am depus (la DNA n.red.) corespondeta prin care am aratat acest lucru. M-am adresat institutiilor statului sa stabileasca cum a disparut dosarul Bechtel", a continuat Dan Sova.

Atat autoritatile romane cat si compania Bechtel ar trebui sa aiba un contract original din 2003.

"Acum vreo trei saptamani, corpul de control al guvernului a facut o cerere oficiala catre compania Bechtel, daca sunt de acord sa ne puna la dispozitie contractul", a continuat ministrul care a marturisit ca nu cunoaste raspunsul primit de la companie.

Fostul coleg de Executiv al lui Sova, Relu Fenechiu, se arata optimist ca, in cele din urma, contractul va fi gasit.

"Suta la suta se va gasi contractul. Este imposibil sa nu se gaseasca", a declarat fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, la Realitatea TV, atunci cand a fost intrebat care sunt sansele de recuperare a contractului original cu Bechtel.

Dosarele X

La finele lunii iulie, Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a publicat contractul desecretizat al grupului american cu statul roman.

S-a constatat insa ca documentul publicat nu era contractul initial, semnat in anul 2003 de fostul premier Adrian Nastase. Ulterior, s-a demarat o actiune de gasire si identificare a contractului original. Documentul nu a fost gasit nici pana acum.

Pe 20 august, a fost depusa la Directia Nationala Anticoruptie o plangere penala pentru neglijenta in serviciu privind protectia informatiilor clasificate. Plangerea a fost depusa la DNA fiind vorba despre o infractiune de serviciu care poate aduce statului pagube mai mari de un milion de euro.

Ca ultima solutie, Dan Sova a declarat ca va merge la Tribunalul Bucuresti pentru a obtine avizul de document original pentru una dintre copiile contractului cu Bechtel.

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: Ziare.com