Femeia care a strivit o rosie pe tableta lui Dan Sova, amendata

Vineri, 26 Iulie 2013, ora 15:12
2844 citiri
Femeia care a strivit o rosie pe tableta lui Dan Sova, amendata
Foto: Romania TV

Activista din cadrul Asociatiei Salvati Rosia Montana, care a strivit o rosie pe tableta ministrului Dan Sova la sfarsitul unei conferinte de presa, a fost amendata cu 500 de lei de catre Jandarmerie.

Incidentul s-a petrecut la sfarsitul lunii iunie, cand ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, a sustinut o conferinta de presa la Prefectura Cluj, scrie Romania Libera, care citeaza Mediafax.

Compania care se va ocupa de Rosia Montana, condusa de Dan Sova

Activista Ramona Duminicioiu a fost amendatata conform Legii nr. 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, a precizat Mariana Barbu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Cluj.

"Persoana care s-a aflat in Prefectura Cluj, la conferinta de presa a ministrului Dan Sova, a fost sanctionata contraventional de Jandarmerie cu suma de 500 de lei, in baza Legii nr. 61/ 1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, articolul 3, punctul 1", a mentionat Barbu.

"Acesta se refera la 'savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice'. Procesul-verbal a fost intocmit de agentul care a fost de fata, in termenul legal. Persoana respectiva are la dispozitie 15 zile de la comunicare pentru a contesta amenda", a adaugat purtatorul de cuvant.

Ministrul Sova, atacat cu rosii

"Am un mesaj de la Rosia Montana pentru dvs. pentru ca stiu ca participati... Va multumim foarte mult pentru contributia dumneavoastra si speram sa lasati toate ilegalitatile la o parte si sa nu va ganditi la o decizie politica ilegala pentru proiectul de la Rosia Montana", i-a spus tanara ministrului Dan Sova, in timp ce ii strivea o rosie pe tableta pe care acesta o avea in maini.

Astfel de actiuni impotriva unor demnitari ai statului sunt foarte rare in Romania. Un caz similar s-a mai inregistrat in 2000, cand presedintele de atunci, Emil Constantinescu, a fost atacat cu cerneala la Timisoara de un membru PRM.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Dan Sova rosii, #Dan Sova atacat rosii, #femeie amenda Dan Sova rosii, #Dan Sova Rosia Montana , #ministru delegat