Sova arunca bomba: Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier (Video)

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 16:31
5257 citiri
Sova arunca bomba: Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier (Video)

Desemnarea lui Klaus Iohannis in functia de vicepremier nu este posibila in contextul actual, sustine Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine.

Ministrul si-a exprimat pozitia vizavi de aceasta chestiune intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Klaus Iohannis nu poate fi viceprim-ministru al Romaniei, in contextul actual. (...) Domnul Johannis, nominalizat de PNL drept viceprim-ministru si ministru al Afacerilor Interne, nu are cum, in mod concret, sa fie viceprim-ministru pe probleme economice si fiscale, aceasta pozitie apartinand titularului de la Finante.

Iohannis nu renunta la Primaria Sibiului, desi ar intra in incompatibilitate: "Se va gasi o portita legala"

Portofoliul dansului i-ar permite sa fie vicepremier in chestiuni de siguranta nationala si ordine publica. Dar aceasta pozitie este deja ocupata de catre domnul Gabriel Oprea si, in mod evident, nu poate fi pusa in discutie pozitia domniei sale in Guvernul Romaniei.

Nu in ultimul rand, cred ca este de discutat si problema oportunitatii si chiar a legalitatii ocuparii concomitente a functiei de ministru si de primar", arata ministrul Sova, adaugand ca pentru a fi pusa in practica propunerea PNL, ar trebui sa se schimbe structura Guvernului Romaniei, ceea ce ar duce la o noua instabilitate.

Klaus Iohannis, propunerea PNL pentru Interne. Antonescu: Astept mai multa ordine si civilizatie

"Desi propunerile apartin PNL, ultimul cuvant il va avea primul-ministru Victor Ponta", a subliniat ministrul Dan Sova.

Ulterior, mesajul acestuia a fost preluat pe Facebook si de purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada.

Acesta a ridicat problema si intr-o interventie telefonica la Antena 3, unde a tinut sa sublinieze ca nici el, nici cei din PSD "nu au nicio problema legata de persoana lui Klaus Iohannis" si ca problema pe care el a invocat-o este "una tehnica, de natura procedurala".

Catalin Ivan invoca aceleasi "probleme procedurale"

Problema privind investirea lui Klaus Iohannis in functia de vicepremier a fost ridicata si de purtatorul de cuvant al PSD, europarlamentarul Catalin Ivan. Acesta a precizat, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca spera ca numirea sa in functia de vicepremier sa nu creeze "probleme procedurale".

"Guvernul si institutiile guvernamentale nu au nevoie de instabilitate", a subliniat Catalin Ivan.

Ulterior, intr-o interventie telefonica la acelasi post de televiziune la care a vorbit si ministrul Dan Sova, Catalin Ivan a spus, la randul sau, ca "retinerile" legate de numirea lui Iohannis ca vicepremier nu sunt legate de persoana domniei sale.

PSD: Iohannis poate fi un castig pentru Guvern. Speram sa nu creeze probleme

"Noi il apreciem pe domnul Iohannis, numai ca avem mici probleme procedurale, in primul rand este primar, in al doilea rand este vorba si de un portofoliu important. Sunt doar niste retineri, dar nu legate de persoane domnului Iohannis", a spus Catalin Ivan, refuzand sa spuna care este viziunea premierului Victor Ponta pe acest subiect.

Klaus Iohannis este propunerea liberalilor pentru functiile de ministru de Interne si vicepremier, a anuntat, vineri, presedintele PNL Crin Antonescu.

I.S.

#Dan Sova vicepremier Iohannis, #Klaus Iohannis vicepremier, #Catalin Ivan Klaus Iohannis , #ministru delegat