Sova: Autostrazile Comarnic-Brasov, Craiova-Pitesti, gata pana la alegerile din 2016

Duminica, 12 Mai 2013, ora 13:55
4813 citiri
Sova: Autostrazile Comarnic-Brasov, Craiova-Pitesti, gata pana la alegerile din 2016

Ministrul delegat pentru pentru Proiecte de infrastructura, Dan Sova, a declarat ca tronsoanele de autostrada Comarnic - Brasov, Craiova - Pitesti, precum si centura de sud a Capitalei vor fi finalizate pana la alegerile din 2016. Social-democratul a mai spus si ca, in 2013, vor fi finalizati 142 de kilometri de autostrada.

"Sunt trei proiecte de concesiune: Comarnic - Brasov, centura Sud si Craiova - Pitesti, toate sunt in derulare. Centura Sud si Comarnic - Brasov au aceleasi termene, sunt in derulare in acelasi timp, iar Craiova - Pitesti este intarziata cu doua luni fata de ele.

Noi am spus ca desemnam castigatorul in octombrie la Comarnic, in noiembrie la centura Sud si in decembrie la Craiova - Pitesti. Toate ar trebui sa se termine - cea care poate dura cel mai mult tot Comarnic - Brasov ramane, pentru ca celelalte doua sunt in campie - pana la alegerile din 2016", a declarat Dan Sova, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro Tv.

Sova da variante pentru taxa pe autostrazi: SMS, cod de bare pe geam, vinieta

Pentru tronsonul Comarnic - Brasov si-au depus ofertele, la sfarsitul lunii febrarie, compania China Communications Construction si asocierile Spedition UMB - Tehnostrade, Vinci - Strabag - Aktor si Impregilo - Salini.

Pentru constructia autostrazii Craiova - Pitesti au depus oferte un consortiu romanesc format din Spedition UMB si Tehnostrade, precum si mai multe asocieri straine, din tari precum Spania, China, Turcia, Franta, Austria, Grecia si Italia.

Cat costa autostrada Pitesti-Craiova

Dan Sova a explicat ca, din pretul de 1,7 miliarde de euro al viitoarei autostrazi Craiova-Pitesti, avand lungimea de 121 de kilometri, constructia efectiva reprezinta circa 600-700 de milioane de euro, restul insemnand cheltuieli de operare, intretinere si reabilitari pentru urmatorii 26 de ani. Totodata, ministrul a explicat ca "licitatia incepe de la acel pret si se negociaza in jos, nu in sus".

Sova: In august vom desemna constructorul autostrazii Comarnic-Brasov

Dan Sova a vorbit si despre realizarea tronsonului Comarnic - Brasov, aratand ca "trebuie sa scoti din munte patru milioane de metri cubi de piatra si sa bagi patru milioane de metri cubi de beton".

"Pe vremea domnului ministru Berceanu s-au facut doua greseli fundamentale, si nu din punct de vedere al politicii, din punct de vedere al abordarii financiare. Nu s-a discutat cu bancile deloc, si dupa sase luni de la semnarea contractului au venit bancile si au spus ca proiectul este nebancabil.

Asta a fost una, si a doua este ca nu s-a tinut cont de regulile din datoria publica, si intra pe datoria publica o suma uriasa, care nu putea fi suportata de stat", a declarat senatorul PSD.

Acesta a mentionat ca in 2013 vor fi finalizati 142 de kilometri de autostrada, iar in luna mai va fi inaugurat tronsonul Deva-Orastie.

"Avem, de exemplu, o problema foarte importanta, pe Orastie-Sibiu, lotul trei, unde avem o alunecare de teren de sase kilometri, din cauza unei solutii tehnice care a fost stabilita de la inceput ca trebuiau sa faca tunel, oamenii nu au facut tunel, au crezut ca pot face fara tunel, uite ca s-a surpat terenul si acum termenul pe care il avem este 18 luni de la data la care rezolvam aceasta problema", a mai spus Dan Sova.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Dan Sova autostrada Brasov Comarnic, #Sova autostrada Pitesti Craiova, #Sova centura Sud Bucuresti, #autostrazi finalizate alegeri 2016 , #ministru delegat