Sova: CNADNR trebuie sa ceara bani Finantelor la rectificare

Duminica, 12 Mai 2013, ora 11:32
1990 citiri
Sova: CNADNR trebuie sa ceara bani Finantelor la rectificare
Foto: Arhiva

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) are in buget pentru investitii in jur de 520 de milioane de euro si va trebui sa ceara Ministerului de Finante, la rectificare, banii necesari pentru a acoperi cei 15% cofinantarea pentru proiectele europene, a declarat, duminica, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National, Dan Sova.

Acesta a explicat intr-o emisiune televizata ca, la finele anului trecut, CNADNR avea datorii de 680 de milioane de lei la un buget de 1,2 miliarde de lei pentru investitii. In contextul in care Romania s-a angajat fata de Fondul International Monetar sa-si reduca arieratele din economie, CNADNR a trebuit sa-si plateasca datoriile, ramanand in prezent cu 520 de milioane de euro in bugetul pentru investitii.

"Nu-mi place sa fac teoria mostenirii, dar niste cifre cred ca sunt relevante. Am preluat ca minister coordonator aceasta companie (CNADNR - n.red.). Am zis: 'Domnule, ia sa vad care este situatia financiara'.

M-am dus si eu acolo si i-am aliniat pe toti si mi-au spus: 'Da, ia sa va spunem exact care e situatia: Noi ne-am angajat fata de FMI ca lichidam arieratele din economie. Si premierul ne-a spus: Domnilor, incepeti sa platiti, ca trebuie sa ne respectam angajamentele'", a spus Sova.

Potrivit ministrului delegat, CNADNR avea 680 de milioane de euro datorii la 31 decembrie 2012, la un buget de 1,2 miliarde de euro pentru investitii.

"Am ramas acum cu diferenta de suma pentru care va trebui sa mai cerem Ministerului Finantelor Publice, in iunie, la rectificare, alti bani ca sa ne acoperim cei 15% la fonduri europene", a explicat Sova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#Dan Sova CNADNR, #CNADNR cofinantare fonduri europene , #ministru delegat