Sova: Haineala va fi sef la DNA si Morar la Parchetul General

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 08:01

   

Sova: Haineala va fi sef la DNA si Morar la Parchetul General
Ministrul delegat Dan Sova a declarat, marti seara, ca Oana Schmidt-Haineala va fi numita procuror sef la DNA, iar Daniel Morar la Parchetul General.

"Miza sectiei de procurori a CSM-ului de astazi in a respinge ideea de a numi ministrul interimar al Justitiei procurori direct, cum prevede legea, si cerinta de a aplica o procedura care este data de CSM, eu pot sa va spun, ca in urma acestei proceduri aplicate procurorul general selectionat va fi domnul Daniel Morar si procurorul sef al DNA va fi doamna Haineala, independent de vointa oricarui ministru al Justitiei", a declarat Sova la Realitatea TV.

Ministrul delegat a adaugat ca CSM isi asuma un rol legislativ pe care nu il are prin procedura pe care vrea sa o promoveze, acela de a desemna procurori.

Ponta renunta sa desemneze procurorii sefi si anunta o noua procedura de selectie

"Prin procedura, asa cum e facuta astazi si aplicata, cei doi procurori care ajung sa fie nominalizati, fara interventia Ministerului Justitiei, sunt domnul Morar la Parchetul General si doamna Haineala la DNA", a continuat Dan Sova.

Premierul Victor Ponta, care ocupa si functia de ministru interimar al Justitiei, a anuntat, marti, la finalul sedintei CSM ca nu mai desemneaza procurorul general si procurorul sef al DNA, in urma deciziei reprezentantilor procurorilor, care sustin demararea unei noi proceduri de selectie, transparente.

El a precizat ca cel care va face nominalizarile va fi noul ministru al Justitiei, al carui nume va fi desemnat miercuri de PNL.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4222 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosGerila
rank 5
Sova Betonistu' nu are destul de lucru la autorute?
Ocupa si postul de trimbitza oficiala?
Am impresia ca strigi cam dupa ureche, Ponta se va razgindi, ca de obicei :-)
Sogor
rank 1
@ mey Sova.elnicule la ...ciordit
Tzi-a spus Heil..unchishoru cu mustacioara din strafun-
-durile Ausshwitzului de Haineala shi Morar..!Syck.tyrr
Moldoveanu
rank 5
Șova !
Reacția intirziată a unui PSD-ist . Dacă știa că ...Șefu se RĂZGINDEȘTE....tăcea !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor