Sova vrea o noua Unire a Principatelor prin...autostrazi: Sa dam substanta idealurilor pasoptiste

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 16:26
3185 citiri
Sova vrea o noua Unire a Principatelor prin...autostrazi: Sa dam substanta idealurilor pasoptiste
Foto: Arhiva

Ministrul delegat pentru Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Romane, care a fost sarbatorita, vineri, la Iasi.

Acesta a precizat ca USL trebuie sa aduca echitate si fratie acolo unde exista nedreptate, sa creeze bazele dezvoltarii sociale acolo unde este saracie si sa ajute la cresterea nivelului de trai acolo unde sunt sperante tot mai mici pentru o viata mai buna.

Mica Unire: Politicienii dau buluc la Iasi, protestatarii le arata morcovul

"Ca oameni politici responsabili, avem datoria de a redefini constant si de a da

substanta si concretete idealurilor proiectului generatiei pasoptiste. Acolo unde inca exista nedreptate, noi, printr-o guvernare serioasa a Uniunii Social-Liberale, trebuie sa aducem echitate si fratie.

Acolo unde inca este saracie, noi trebuie sa cream bazele dezvoltarii solidare. Acolo unde speranta unei vieti mai bune este tot mai firava, noi trebuie sa aducem perspective clare pentru cresterea nivelului de trai", a declarat Dan Sova intr-un comuncat de presa remis Ziare.com.

El a adaugat ca, in Romania, mai sunt inca foarte multe lucruri de facut pentru o infrastructura demna de un stat modern. Din acest motiv, tinta Guvernului este de a uni Moldova si Tara Romaneasca de Transilvania print-un sistem modern de autostrazi.

Mica Unire: Basescu, Ponta si Antonescu vorbesc de solidaritate, conlucrare si elite politice

"Ca ministru, consider ca avem inca foarte mult de facut pentru a asigura o

infrastructrura demna de un stat modern si competitiv. Tocmai de aceea, ca Guvern,

tinta noastra este de a uni Moldova de Tara Romaneasca printr-un sistem modern de

autostrazi, dar si de a propune alte proiecte strategice, care sa permita o calitate

a vietii mai buna pentru romanii din cele doua provincii istorice romanesti.

Acest deziderat este doar un pas in indeplinirea obiectivului national ca, la 100 ani de la Marea Unire, din 1918, sa avem functionale autostrazi care sa permita legatura facila a Moldovei si a Tarii Romanesti cu Transilvania", a subliniat Sova.

"Cu pragmatism, dar intotdeauna indrazneti, putem onora prin continuitate proiectul

gandit acum mai bine de un secol si jumatate de ctitorii Romaniei moderne. La multi ani, dragi romani, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Romane!", a incheiat ministrul delegat.

D.T.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Sova infrastructura, #Dan Sova infrastructura Transilvania Moldova, #Dan Sova Unire autostrazi , #ministru delegat
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
N-ai decat sa construiesti drumuri din banii pe care tu si mamitica