Ziare.com

Dan Sova: La initiativa mea, tineretul PSD va studia istoria Holocaustului

Miercuri, 08 August 2012, ora 19:36

   

Dan Sova: La initiativa mea, tineretul PSD va studia istoria Holocaustului
Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova, a marturisit ca, dupa ce a fost criticat dur dupa episodul negarii Holocaustului, a decis ca tineretul PSD trebuie sa studieze tragedia care a avut loc in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial.

Dan Sova a spus ca a gresit si si-a asumat afirmatiile, care au fost facute din "nestiinta" si nu din "rea-vointa".

"In mod evident, in luna martie, am facut unele afirmatii care au fost absolut gresite, afirmatii pe care mi le-am asumat, pe care le-am recunoscut si in legatura cu care am spus si am subliniat ca au fost facute din nestiinta si nu din rea-vointa. Ulterior acelui moment, recunoscandu-mi greseala si asumandu-mi-o cu toata demnitatea, m-am pus la curent cu tot ceea ce a insemnat calvarul comunitatii evreiesti in Romania in perioada regimului Ion Antonescu.

Mai mult decat atat, am studiat intreaga istorie, foarte framantata, a evreilor si a antisemitismului romanesc incepand inca de la Cuza si pana in timpul regimului Ion Antonescu. Dupa intoarcerea mea si din calatoria de la Muzeul Holocaustului de la Washington am spus foarte clar ca, din pacate pentru noi romanii, ne inscriem si noi alaturi de alte tari pe harta antisemitismului interbelic si din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial", a precizat Sova intr-un interviu acordat agentiei Newsin.

Organizatia ActiveWatch protesteaza fata de numirea lui Dan Sova in Guvern (Video)

Dan Sova a mai spus ca incepand cu 2012 PSD va introduce la ISD un curs de studiere a istoriei Holocaustului, la care este asteptat sa participe si Radu Ioanid de la Muzeul Holocaustului din Washintgon.

Intrebat daca se astepta ca imediat dupa numirea sa in functia de ministru in Relatia cu Parlamentul sa apara atacuri, Dan Sova a replicat: "Eu si responsabili din PSD am depus toate eforturile, in perioada de dupa martie, cand m-am intors de la Washington, pentru ca pozitia mea sa fie cunoscuta de toate mediile de interes ale comunitatii evreiesti.

Se pare ca actiunea noastra nu a patruns peste tot si au existat unii lideri importanti din comunitatea evreiasca din Israel, cum am observat, chiar de la Institutul Simon Wiesenthal, care nu au fost foarte bine informati in legatura cu tot ce s-a intamplat, dar asta nu este o problema".

Dupa declaratiile din martie, Dan Sova i-a trimis ambasadorului statului Israel la Bucuresti o scrisoare prin care il asigura ca totul a fost o greseala. Acesta a declarat ca va mai trimite asemenea scrisori care sa reafirme greseala.

"Intentionez sa trimit chiar in cursul zilei de astazi o scrisoare catre Institutul Simon Wiesenthal din Ierusalim pentru a lamuri si acolo lucrurile. Dl ambasador al Israelului imi cunoaste foarte bine pozitia, de altfel ati vazut ca directorul institutului Wiesel din Bucuresti, dl Alexandru Florian, a avut o interventie favorabila mie, caruia ii multumesc si ii sunt recunoscator, dar domnia sa mi-a fost alaturi dupa acea intamplare, mi-a inteles foarte clar regretele, m-a sprijinit in studiu si cunoaste foarte bine faptul ca a fost pur si simplu o eroare, nu o convingere sau o rea-intentie", a conchis Sova.

Sursa: rNews

Articol citit de 3544 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
35 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce sunt evreii mai presus de toti altii?

De-a lungul istoriei omenirii s-au intimplat tot felul de atrocitati, dar SINGURA de care se vorbeste TOT timpul este holocaustul. Legea antidiscriminare de obicei specifica "sa nu discriminezi pe baza originii nationale" - antisemitismul iarasi este singura ocazie in care se vorbeste de un specific popor. De ce numai ei? Romanii sunt discriminati de toti degeneratii din vest tot timpul si unde este legea internationala sa specifice antiromanismul? La fel si cu multe alte popoare care au fost cotropite si saracite? De ce este acest standard dublu?
In alt doilea rind, evreii vor sa-i forteze pe oameni sa simta si sa gindeasca intr-un anumit fel. Oamenii nu mai sunt stapini nici pe gindurile lor? Ce este asta, fascism? Asa zisii comunisti au fost condemnati de vest pentru ca fortau oamenii sa creada intr-un anumit fel. Cum este ce fac evreii diferit?
Evreii trebuie sa inteleaga ca cu cit ei baga pe gitul lumii istoria lor, cu atit lumea se scribeste mai mult. Nimeni nu mai are loc de ei sa se vaite de nimic. Ne-am saturat de 67 de ani sa auzim acelasi lucru - TOT TIMPUL. Destul!

Si ne-am saturat sa platim evreii mereu. Iau bani de la toata lumea si tot nu se mai satura. Ce-ar fi sa se mai si duca la lucru sa vada cum este? Lumea ia carat destul in spate.

Cit despre distia ca Dan Sova, mai bine ar avea o spinare si sa-si mentina pozitia. Ce se ploconesc atita la fite cine? Avem nevoie de lideri care sunt stapini pe sine, si care sunt romani adevarati, nu gelatine ca asta.

 

Ceea ce face individul acesta se numeste SOVAiala...

Unde are ministerul sa adresa? ar vrea sa ii trimit un pachet! Cu carti, desigur, nu sint un terorist ca el! Dar atentie, verbul doare mai tare decit piatra.

Ceux-ci etat dites... sionistii ar putea sa ne mai lase un pic cu durerile lor. Le avem si noi pe ale nostre, si nu ne ma vaitam atit. Sigur, a fost atroce pentru ei, dar istoria a primit lectiile care trebuie. Viitorul este ceea ce ne preocupa acum. Ca trecut am avut si noi, mai mult decit puteam duce...

 

"Nestiinta si ....

...reaua credinta" raman atributele lui Sova. Aloo ... domn ministru... Ce facusi domnule pe Vlea Jiului? Dar in dosarele de la Mizil? Cum ai reusit sa obtii condamnari pe probe contrafacute? Cu ce te-a ajutat Ponta? Ca acolo au fost numai masluiri...

 

esti mare ,ministrelule dar,

pana sa fi cusher, date jos ca-ti pute mintea.

 

Crezi ca sapi asa de usor?

Pina nu iti faci operatia aceea circulara, in direct daca se poate, nimeni nu te va crede.
Invita-i pe badea si ciutacu ca martori la ceremonie!

 

Heiii...

Pai ca sa se opereze in direct... trebuie sa aibe ce sa opereze. Sunt oarece indoieli pe aceasta tema.

cata ipocrizie!

pe perioada studiului se va preda intens inexistenta holocaustului
mai are si un nume predestinat: sova - șovinism
tot va fi dat la remaniat

 

in primul rand, am o nelamurire????

CE mama zmeilor face un "ministru pt. relatia cu parlamentul" ????!!!! in ignoranta mea cred ca un ministru trebuie sa-si asume decizii care duc la bunastarea tarii. asta ce decizii ia?!
in al doilea rand, absolventul facultatii de istorie sova dan (intentionat am scris cu litere mici un nume propriu) ar trebui sa nu ridice capul din pamant pt. afirmatiile ignorante pe care le face, icepand de la holocaustul din Romania, pana la rezultatul referedumului.

 

@ michiduta120

la prima ora cind vin in o camera special amenajata cu
un fel de paravan ..gaurit ..ei baga.."fleshcaitele" in
shi antisemitu le face..luna..!!

din putul gandirii.....

neocomuniste.De la lacheul asta nu are nimenea ce invata.Nici macar bunele maniere...

 
 

 

mai senator facut la apelul de seara

ai grija pe unde umbli noaptea mossadul a pus geana pe tine, te are in colimator, cam tirziu sa dregi busuiocul , in marele tau elan uslemist ai crezut ca toti romanii sunt antisemiti , ei te-ai inselat mai sunt unii care mai au o bruma de cultura si au mai pus mina pe cite o carte de istorie de prin anii 50.

 

Mai, deshteptul mapamondului...

Multi deshtepti portocalii la apelul evreilor azi!
Si mari "patri-hotzi natzionale", nuuu???...

Mincam, mincam cu spor da' o facem pe proshtii cind nu obsevam atitudinile de-a dreptul demente ale lui Neamtu si MRU!
Lui Zuroff si Vainer nu stiu daca le lipsesc vreo doaga - singura probabil - da' nu ia-m auzit deschizind guritzele ... frumos mirositoare cind Basescu il glorifica pe Mareshalul Antonescu!
Si nici nu au citit "scrierile" de ... tineretze ale lui Neamtu cind isi dorea reintoarcerea ... "capitanului" Zelea Codreanu!...

Pe vremea cind eram copil stateam in curte 2 familii de romani, 2 de evrei, una de tzigani cu shcoala, una de unguri si una de ... nemtzi!
N-a exitat NICIODATA nici cel mai mic incident!
Si erau vremuri dure, delicate si dubioase...
La botezul meu au participat totzi, unul din evrei a fost chiar unul dintre nashii mei...

Dupa 1980, cei care au mai ramas pe-aici au devenit mai politruci si securishti decit sintetzi unii dintre voi chiar aici pe net!...
Compasiunea pt. moartea tragica a evreilor de la Iasi exista, da' nu cred ca-i cazul sa ... cadem continuu si la comanda in phund de emotzie pt. victimele de acum 70 de ani!
Mi se pare la fel de moral, daca nu chiar mai aproape de durerile nostre, sa empatizez cu suferintzele celor ucishi si torturatzi in inchisorile comuniste!...
Care comunism este un experiment ... germano-evreiesc!
Nu-i asa, "domnilor" Zuroff si Vainer?

Rabi Efraim si rabi Aurel au, datorita virstei probabil, memoria extrem de "selectiva".
Sova se poate inscrie, in cel mai rau caz, la proasta creshtere, lipsa de educatzie civica si mitocanie...
Anti-semitism?
Am vaga impresi ca nici Zuroff si nici Vainer habar n-au chiar ei ce-i ala anti-semitism!
Ca foarte multzi de pe aici...
Un termen atit de kretin cu asa de larga raspindire rar mai gaseshti...

Punetzi mina pe carte, habarnautzilor, nu luatzi nemestecat orice termen intilnit!
Pt. cultura voastra, evreii, asirienii si ... arabii au fost, la origini, FRATZI!
Un jurnalist german idioth, W. Marr, a folosit prin 1870 cuvintul intr-un pamflet si, de atunci, asa a ramas in "conshtiintzele" oamenilor...

Sa m-apuce greatza?
Mila?...
Sila???

Multzi rabi si habarnautzi "deshteptzi" pe masura exacta a termenului folosit!...

P.S.: As vrea sa-i atrag atentzia shefului ... "vinatorilor" de nazishti (Zuroff) - care "sugera" o trimitere in "exil" - ca aceasta "optziune" seamana zguduitor de mult cu optziunea Ion-Antoesciana a ... Bugului!
Si ca NIMENI din Romania nu a comentat vreodata cine e pus ministru in Israel!
Si - helas! - au fost destui din aia care in tineretze au impushcat sau spintecat cu mina lor ... palestiniei si alte semintzii!!!

Ciocu' mic, rabi Zuroff si rabi Vainer!...
Va facetzi de ... pork!

Si nu e ... kosher!

don colonel

aveti crija sa nu va enervati prea tare , nu face bine la sanatate ,uitati-va la antenescu in ce hal a ajuns.

 

.. singura OCA cu care se poate masura ..

In conformitate cu Legea nr 107/2006, art. 6, "negarea in public a Holocaustului ori a efectelor acestuia constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi". Cu toate acestea, in loc sa fie judecat si trimis la inchisoare, dl. Sova nu a fost nici macar sanctionat politic. Dimpotriva, a fost premiat cu un post de ministru in Guvernul Romaniei.

 

Ba Sova,

Tu ar trebui sa fii pus la o proba practica intr-un fost lagar,vad ca la teorie nu prea ai imbunatatiri.

 

Ce ipocrit !!!

acuma isi pune cenuse in cap. cu toate ca el crede altceva .daca era un tip ok , putea zice ma oameni eu asta cred si asta este , nimeni nu ii omora , nu trebuie sa fie toti de acord cu evreii.

 

Ce-i asta?

E clar ca Sova e departe de a merita sa ajunga in guvernul Romaniei. Dar nu asta e motivul. Mai curand nu merita pentru ca s-a dezis de propriile afirmatii. Pe undeva avea dreptate in acele afirmatii. Vorbiti cu veteranii retragerii de pe Nistru (cei ce mai traiesc) si va vor spune cine i-a batut, le-a luat pusca, vestonul si bocancii... si nu numai atat. Va vor spune fara ocol ... JIDANII... Armata rusa a fost mic copil fata de concetatenii nostri evrei. Si, acest neam se plange ca este oprimat de 2000 de ani si niciodata nu se intreaba de ce? Se considera oprimat daca nu-l primesti in casa, daca nu-i dai banii, si orice vrea, si vrea tot ce ai. Asa ca pe Sova nu-l vrem ministru pentru ca e incompetent si las.

Du-te la scoala, Sova Dan!!!

Istoria Holocaustului a fost introdusa ca disciplina optionala de mult timp in liceu....numai ca acest Sova nu prea stie....probabil traieste in lumea barfitorilor si pokeristilor....nu are timp de studiu....

 

Dupa ce termina de studiat istoria Holocaustului...

sa se spuce neaparat sa studieze istoria atrocitatilor comunismului !!!
Sau poate era mai bine daca ar fi studiat-o cu mult inainte de a se apuca sa "practice" politica de cartier a tovarasilor cu mainile manjite din psd (usl).

Foarte buna specificarea...

...OPTZIONALA!

Se pare ca nu prea stii "diferentza"...

Enjoy!...

Pe cine pacaleste???

Se da mielusel...un om care face asa afirmatii poate fi scuzat ...dar nu ridicat la rangul unei functii publice....Ii este teama ca pierde puterea, ca pierde pozitia de a jigni si apara pe plagiator si repetent....De ce il vor acestia langa ei ...ca sa continuie cu aceleasi atacuri, minciuni de pana acum....Un mielusel, un actor frumusel fizic dar gaunos la fapte si vorbe ...pe cine pacaleste???

 

Crezi ca te scoti ?

---------------

 

Un tip suficient

Are opinii in orice, mai ales in ceea ce nu stie si pe deasupra mai este si agresiv.

asa este !!!

nu stiu de ce si eu m-am gandit la agresivitate,pe urma la tupeu si parsivitate.

apropo tot despre sova ziceam ce am zis acuma si ziare.com ma penalizat 200 pct.:)))

Sova, mai bine aruncă focului punga cu aurolac!

Dacă mai poti, fireste!

mai oportunist nu se poate:-)))))))))))))))))))))))))

Du-i si-n vizita la New Yoerk la muzeul holocaustului, du-i si la zidul plangerii...
Ai zis-o, ai zis-o si gata, mai bine steteai un timp pe tusha, stii ce sensibili sunt evreii cu holocaustul.

perversitate megaaaaaa....

privirea unui fascist o vedem la el...nu poate minti mai bine ....pina si cel mai putin educat dar prezent la scoala a citit sau auzit ce probleme au avut evreii in europa si la noi...nu este asa simplu sa negi un genocid si apoi sa iti ceri scuze ...uitindu-ma la interviul lui in care Gheorghe zis ,,iarba" il tot atentiona cu ce a fost la Iasi iar acest jivinus babuinus care ne crede ***, o tinea pe a lui din convingere , ba a si subliniat ca este dovedit istoric ce afirma el pt ca studiase fenomenul...vrede ca evreii il vor ignora ...nu am caractere evreiesti pe tastatura dar in romana se scrie ,,niciodata"...cind te-au stigmatizat, aleluia, asa ramai...numai tupeul mizerabil si asocierea cu Surupaceanu si Ponta, colegi in judetul lui Circiumaru unde localnicii se pling ca sunt 60% someri dar voteaza tot fosti comunisti sau urmasii lor, vezi cine a fost tatal lui Sova , fost secretar judetean de partid (PCR) iar Surupaceanu fiu de presedinte sindicat si comandant la ,,Brigazile muncitoresti", aia care erau imbracati in albastru pe vremuri....ma uit cu atentie si verific in trecutul tuturor parlamentarilor din 90 incoace si doar !!!!!!! 8 !!!!OPT !!! sunt fara niciun trecut dubios politic, comunist , sindicalist, infractional....OPT din 2000 !!!! ....probabil virusul bolsevic a patruns adinc in fiinta nationala si niciodata nu vom eradica chemarea stepei sau a gulagului....in Moldova rasariteana am vazut saptamina trecuta ,din intimplare eram la Balti, mai multi rusi decit romani....oficial sunt inregistrati 700 mii!!!! rusi , 300 mii ucrainieni, si 100 mii alte nationalitati filoruse din totalul de 2,2 mil de cetateni moldoveni.... cred ca si la noi sunt in tara prezenti milioane de bolsevici care asteapta sa li se ia averea bogatilor si sa fie data lor ....lenea, nemunca, cersetoria, etc sunt endemice si netratabile ...merg prin sate si aud cum mii, sute de mii de romani vorbesc ....viseaza sa se culce seara cu o bancnota de 5 lei si sa se trezeasca dimineata cu una de 500 lei...ramin cu visul si asteapta usl-ul sa le dea si lor ceva ...in absolut toate campaniile am participat si intotdeauna am auzit ...si noua ce ne dati sa va votam?? nimeni nu este interesat de programe politice, de integritatea candidatilor....toti vor bani, produse, diverse etc ....am oferit unor cetateni apa plata pt ca era fff cald dar au aruncat peturile si au cerut bere ....am ajuns la concluzia ca este mult mai benefic sa-i minti, sa-i manipulezi pina obti ce doresti si apoi sa-i sfidezi...asa se simt ei bine , asa sunt tratati de toti politicienii iar daca tu incerci sa fii corect, te huiduie, te ,,ejaculeaza"... astia suntem....uitati-va in jur...niciun popor nu permite ceea ce se intimpla la noi....veti vedea ca cele 7,4 mil voturi ale USL sunt de fapt vreo 4 mil...restu? furt!! ...au bagat buletine la greu in urne, au fortat cetatenii mergind la poarta lor in sate , au promis, au santajat...daca aveau ei baza pe atitia oameni, vedeam in capitala 1 mil

Mai, momirlane, tu ai impresia ca stii ce-i ala...

...fascism???

Ia intreaba-l pe prietenul tau Neamtu care acum citziva ani murea de dorul ... "capitanului"!

...Zelea Codreanu!!!

Ia intraba-l pe taticutzul tau politic, sceleratul politruc politic suspendat si demis, tradator de neam si tzara, cum era cu glorificarea ... mareshalului Ion Antonescu???

"Tziganca imputzita" era pasul ala micutz de dupa mentalitatea de tip ... Bug, cumva???

Tu esti asa ... prin devenire?
Sau doar din nashtere?!?...

Ciocu' mic, habarnautule, si baga nasul in cartzi!...

...Enjoy!

P.S.: momarlán2, momarláni, s.m. (reg.) muntean, țăran de la munte. Sursa: DAR (2002)

eruditule cocos, ce pui bre, tot timpul "Enjoy!"?

Daca gavareshti engleza ca C.A. e clar:-)))
Pe Net toti va dati cocosi, cine stie de complexati si fosile fsniste sunteti in realitate:-)

...

...asta in paralel cu initierea in tainele MISA, nu-i asa? banicioiu si negoita pe post de prof dr. in domeniu...

bre,sa shtudireze,ca nu-i rau,

da' sa copcioleasca si istoria palestinienilor...ca si aia "este" amarati!!!dupa aia,treceti la genocidul din ruanda,la genocidul armenilor gratie turcilor,samd.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor