Dan Sova, acuzat de un jurnalist ca si-a falsificat CV-ul: O sa-l dau in judecata, e nebun

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 17:17
9608 citiri
Dan Sova, acuzat de un jurnalist ca si-a falsificat CV-ul: O sa-l dau in judecata, e nebun
Foto: Indiscret

Ministrul Delegat pentru relatia cu Parlamentul, Dan Sova (PSD), a fost acuzat, luni, de jurnalistul Catalin Prisacariu (Kamikaze) de a fi publicat mai multe CV-uri neconcordante unul cu celalalt, in ceea ce priveste un masterat in curs la London School of Economics.

"Nu s-a-ntamplat nimica. Sunt consternat. Vreau sa intru si eu in legatura cu ei. Daca intrati pe toate CV-urile mele oficiale, este foarte clar ce e cu acest masterat. Daca intrati pe orice, pe Senat, pe Guvern, pe ce vreti dumneavoastra, scrie negru pe alb ca am fost acolo, dar ca nu am dat examenele", a declarat Dan Sova, pentru Ziare.com, apropo de articolul de pe blogul lui Prisacariu.

Ministrul a adaugat ca CV-ul cu probleme era un CV mai vechi, "care era pe la Universitatea Bucuresti, dar care nu era facut de mine; era facut de aia, acolo".

De asemenea, el a spus ca oficialii universitatii londoneze i-au transmis lui Catalin Prisacariu adevarul: acela ca ministrul a inceput un masterat, dar nu figureaza in evidentele lor ca absolvent.

"Si la Universitatea Bucuresti, daca va uitati, e tot CV-ul asta pe care vi-l spun, cu explicatia foarte clara, cu hartii... De altfel, eu nu inteleg. Anul trecut, cand am facut eu o conferinta de presa la noul combinat Turceni, am dat hartiile astea de master si atunci, la toata presa. Nu inteleg ce vrea sa faca exact", a explicat senatorul Dan Sova.

In privinta raspunsului dat de universitatea din Londra, Dan Sova a declarat ca acestia au confirmat situatia actuala, aceea de masterand in curs, care inca nu si-a dat examenele finale.

Senatorul PSD a mai declarat ca nu stie ce actiune imediata va intreprinde fata de Catalin Prisacariu.

"Nu stiu, o sa-l dau in judecata, e nebun - ce pot sa fac? Asta e ziaristica, ce pot sa fac?" a spus Sova.

Doua CV-uri, unul actualizat in ultimul moment

Ministrul a explicat ca pe site-ul Facultatii de Drept sunt doua CV-uri. Cel care il da drept absolvent al masteratului londonez este neactualizat si a fost intocmit de Universitatea Bucuresti fara stirea lui.

Celalalt, in schimb, mentioneaza ca Dan Sova este inca masterand, iar nu absolvent al respectivului masterat. Potrivit B1 TV, Mihai Zaharia, un apropiat al ministrului, a intrat pe site-ul Facultatii de Drept si a actualizat acest din urma CV in jurul orei 14, cand Dan Sova se afla in sedinta.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Dan Sova curriculum vitae, #Dan Sova London School Economics, #Dan Sova Facultatea Drept , #ministru pentru Relatia cu Parlamentul