Dan Sova, aparat de directorul Institutului "Elie Wiesel"

Miercuri, 08 August 2012, ora 10:08
4060 citiri
Dan Sova, aparat de directorul Institutului "Elie Wiesel"

Directorul Institutului "Elie Wiesel", Alexandru Florian, i-a luat apararea ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova, pentru declaratiile sale care au jignit comunitatea evreiasca din Romania.

Florian este de parere ca Sova a fost printre putinii politicieni care si-au recunoscut greseala si si-au cerut scuze, informeaza Romania Tv.

"Domnul Dan Sova a avut o afirmatie foarte riscanta. Dupa care, in urma unei documentari si informarii asupra istoriei recente a Romaniei, a avut flexibilitatea, capabilitatea si spiritul critic de a-si schimba opinia. (...)

E unul dintre putinii oameni politici sau persoane publice din Romania care au avut aceasta capacitate intelectuala de a-si asuma o greseala si chiar de a-si cere scuze. Cred ca faptul ca si-a cerut scuze spune destul de mult", a declarat directorul Institutului "Elie Wiesel".

Comunitatea evreiasca din Romania, deranjata de nominalizarea lui Sova ca ministru

Numirea lui Dan Sova - senatorul care a negat Pogromul de la Iasi - ca ministru i-a infuriat pe evreii din Romania. Comunitatea evreiasca din tara noastra s-a declarat revoltata de faptul ca senatorul care a facut remarci antisemite a fost numit, luni, ministru pentru Relatia cu Parlamentul in Guvernul Ponta.

"Datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana (...) Nu au participat soldati romani. Este un lucru lamurit istoric", a declarat insa Sova, intr-o emisiune televizata, la inceputul acestui an. Istoricii estimeaza insa ca peste 13.000 de evrei au fost ucisi in Pogromul de la Iasi din 1941.

Centrul pentru Combaterea Antisemitismului: Numirea lui Sova in Guvern, un afront

Totodata, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania a transmis, marti, ca numirea lui Dan Sova in functia de ministru este un "afront" adus victimelor Holocaustului.

Citeste si:
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
PSD și UDMR au reînviat în ultima săptămână discuția privind modificarea Constituției, mai exact pe subiectul alegerii președintelui, fiind în favoarea modelului de republică...