Anuntul lui Sova despre disponibilizarile de la CFR Marfa - cat vor primi concediatii

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 22:00
3189 citiri
Anuntul lui Sova despre disponibilizarile de la CFR Marfa - cat vor primi concediatii

Persoanele care ar urma sa fie disponibilizate de la compania CFR Marfa vor primi intre 18 si 24 de salarii compensatorii, in functie de vechimea in munca, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, Dan Sova, ministrul Transporturilor.

"Companiile CFR Infrastructura si CFR Calatori au incheiat, zilele trecute, cate un acord cu Ministerul Muncii, referitor la mentinerea, timp de trei-patru luni, a prevederilor din contractele colective de munca.

De asemenea, prin noile acorduri, s-a stabilit si o crestere a salariilor cu 2,4% pentru lunile urmatoare. La CFR Marfa nu s-a putut incheia inca un astfel de acord, deoarece - in cazul acestei companii - Fondul Monetar International (FMI) a mentionat ca ar fi necesara disponibilizarea a 2.500 de persoane", a spus Dan Sova.

Potrivit acestuia, numarul de persoane care ar urma sa fie disponibilizate de la CFR Marfa ar putea fi mai mic.

"Compania CFR Marfa a castigat la licitatie trei contracte noi, ceea ce a dus la cresterea veniturilor cu 12%. Ca urmare, sindicatele sustin ca nu ar mai fi nevoie de disponibilizarea a 2.500 de persoane.

Vom face o analiza pentru a vedea care este exact numarul de persoane care ar trebui sa fie disponibilizate. Noi speram ca acest numar sa fie cat mai mic. CFR Marfa participa la mai multe licitatii, pe care - daca le va castiga - va rezulta un numar mai mic de disponibilizari.

In orice caz, toate persoanele disponibilizate vor primi intre 18-24 salarii compensatorii, in functie de vechime", a mai spus Dan Sova.

Ministrul Transporturilor a precizat ca banii nu vor fi virati toti odata, ci lunar, iar sumele necesare sunt prevazute in bugetul Ministerului Muncii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Dan Sova salarii CFR Marfa, #angajati disponibilizati CFR Marfa , #ministrul Transporturilor
Comentarii