Ce spune fostul ministru Dan Sova despre esecul autostrazii Comarnic-Brasov

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 10:49
7467 citiri
Ce spune fostul ministru Dan Sova despre esecul autostrazii Comarnic-Brasov

Fostul ministru al Transporturilor Dan Sova a vorbit vag, vineri dimineata, despre faptul ca statul roman a renuntat la construirea in concesiune a autostrazii Comarnic-Brasov.

"Erau neintelegeri de cand eram in functie", a declarat Dan Sova, aflat la IPJ Ilfov, unde trebuie sa dea cu subsemnatul in fiecare luni si vineri, potrivit obligatiilor controlului judiciar impus de procurorii DNA.

"Mai departe nu stiu ce s-a intamplat", a continuat fostul ministru, care nu a dorit sa comenteze mai mult pe marginea acestui subiect.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a anuntat joi ca statul roman a renuntat la construirea in concesiune a autostrazii Comarnic-Brasov.

E oficial! Statul renunta la autostrada Comarnic-Brasov (Video)

"In urma finalizarii negocierii pentru atribuirea contractului de concesiune cu asocierea Vinci-Strabag-Aktor, CNADNR SA anunta anularea procedurii pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrari publice pentru proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea autostrazii Bucuresti- Brasov, tronsonul Comarnic-Brasov", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Autostrada Comarnic-Brasov, al treilea esec: Va fi construita din banii statului?

Printre motivele invocate se numara depasirea tintelor asumate de Romania in ceea ce priveste deficitul bugetar si datoria publica, dar si faptul ca firmele care au castigat licitatia nu au reusit sa convinga institutiile financiare internationale sa se implice in finantarea proiectului.

Soseaua de mare viteza, de aproximativ 60 de kilometri, ar fi trebuit sa fie construita de consortiul format din francezii de la Vinci, austriecii de la Strabag si grecii de la Aktor.

Nu este pentru prima data cand autostrada Comarnic-Brasov e abandonata: acest lucru s-a intamplat atat in 2005, cat si in 2010.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...