Dan Sova a folosit un proces verbal falsificat intr-un proces de calomnie cu Monica Macovei - rechizitoriu

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 19:03
6363 citiri
Dan Sova a folosit un proces verbal falsificat intr-un proces de calomnie cu Monica Macovei - rechizitoriu
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul Dan Sova a folosit un proces verbal falsificat in cadrul unui proces de calomnie deschis impotriva Monicai Macovei in anul 2009, sustin procurorii DNA.

Conform rechizitoriului prin care Dan Sova si Victor Ponta au fost trimisi in judecata de DNA, in perioada aprilie 2010 - 2011, in conditiile in care in mass-media au aparut o serie de articole cu privire la contractele de asistenta juridica semnate cu complexurile energetice Rovinari si Turceni, Sova a conceput si semnat 11 inscrisuri denumite procese-verbale ale Adunarii Generale a Asociatilor SCA "Sova si Asociatii", inscrisuri antedatate si care prezinta in cuprinsul lor o stare de fapt inexistenta.

Macovei castiga definitiv procesul cu Dan Sova: Ce trebuie sa faca fostul pesedist

"Procesul-verbal datat 15.01.2007, care vizeaza hotararea adunarii generale a SCA 'Sova si Asociatii', in sensul ca datorita plecarilor dese in strainatate ale inculpatului Sova Dan-Coman a fost imputernicit (...), a fost folosit in data de 27.04.2010, cand inculpatul l-a depus la dosarul nr. (...) /3/2009 al Tribunalului Bucuresti, avand ca obiect actiune in raspundere delictuala, in care la data de 06.10.2009 reclamantul Sova Dan-Coman a chemat-o in judecata pe parata (...) ", se arata in rechizitoriu.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca dosarul respectiv este cel in care Dan Sova a actionat-o in judecata pe Monica Macovei, informatie confirmata si de datele postate pe portalul acestei instante.

In acest dosar, Tribunalul Bucuresti a respins in octombrie 2010 actiunea lui Dan Sova, insa, la judecarea apelului, Curtea de Apel Bucuresti a obligat-o pe Monica Macovei sa-i plateasca 10.000 de lei daune lui Sova, decizia fiind mentinuta in anul 2013 de Curtea Suprema.

Monica Macovei trebuie sa-i plateasca lui Sova 10.000 de lei - afla pentru ce

Macovei a castigat procesul cu ministrul Dan Sova

Ce acuzatii face Macovei

Macovei l-a acuzat in mai multe randuri pe Dan Sova ca a primit, prin casa sa de avocatura, contracte de asistenta juridica de la companii de stat din judetul Gorj, cu sprijinul lui Victor Ponta.

"In anii 2007-2008, 'Sova si asociatii' a obtinut circa 5,6 milioane lei de la companii din judetul Gorj, in perioada anterioara si, mai ales, pe parcursul relatiilor de parteneriat cu deputatul de Gorj si avocatul Victor Ponta (...).

Am sustinut constant - si sustin in continuare - introducerea incompatibilitatii intre calitatea de avocat si cea de parlamentar, fiind si initiatoarea, pe vremea cand eram ministru al Justitiei, a unui proiect de lege in acest sens. Ceea ce a scris presa despre parteneriatul Ponta-Sova nu a facut decat sa-mi intareasca aceasta convingere: parlamentarii nu trebuie sa profeseze ca avocati", sustinea Monica Macovei in anul 2011, dupa ce a pierdut procesul cu Dan Sova.

Quarterly Report - Editia 4

Ironii din partea premierului Ciolacu, după bătaia din Parlament dintre Roman și Vîlceanu. "E de cascadorii râsului" VIDEO
Ironii din partea premierului Ciolacu, după bătaia din Parlament dintre Roman și Vîlceanu. "E de cascadorii râsului" VIDEO
Incidentul petrecut în plenul Camerei Deputaţilor între parlamentarii liberali Florin Roman şi Dan Vâlceanu este "de cascadorii râsului", a declarat, marţi, 21 mai, premierul Marcel Ciolacu....
Sabia lui Ștefan cel Mare s-ar putea întoarce în România, crede Marcel Ciolacu. "Avem discuţii pe acest subiect" VIDEO
Sabia lui Ștefan cel Mare s-ar putea întoarce în România, crede Marcel Ciolacu. "Avem discuţii pe acest subiect" VIDEO
Aflat într-o vizită oficială în Ankara, premierul Marcel Ciolacu spune că a purtat discuţii cu partea turcă în vederea restituirii către România a sabiei domnitorului moldovean Ştefan...
#Sova probe proces Macovei, #Sova proces Macovei , #PSD
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Sova, Ponta, ... Ăștia sunt toți fabricații in China. Toți sunt