Dan Sova, audiat la DNA. Este urmarit penal - surse

Miercuri, 13 August 2014, ora 10:08
5679 citiri
Dan Sova, audiat la DNA. Este urmarit penal - surse

Dan Sova este audiat, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul Rovinari-Turceni.

Este vorba despre un dosar privind contracte mai vechi de consultanta juridica intre cabinetul de avocatura al lui Sova si cele doua complexe energetice.

Surse citate de televiziunile de stiri sustin ca fostul ministru al Transporturilor a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunostinta faptul ca va incepe urmarirea penala pe numele sau.

Dan Sova ar fi acuzat de complicitate la abuz in serviciu. La intrarea in sediul DNA, el a declarat ca nu ii este teama de nimic. "Nu mi-e teama de nimic. Vorbim despre dosar cand ies", a spus Sova.

In luna iulie 2011, Dan Sova afirma ca fosta sa firma "Sova si asociatii" a adus beneficii de cateva zeci de milioane de euro societatilor Rovinari si Turceni, el nefiind insa angrenat in serviciile juridice respective.

Fostul ministru al Transporturilor a declarat ca a fost parte din "Sova si asociatii" pana la mijlocul lui 2009. Contractele pe care firma respectiva le-a incheiat pentru servicii juridice au fost semnate in martie 2007 cu complexul Rovinari si in iulie 2007 cu Turceni.

El a precizat ca nu a lucrat in cadrul acestor contracte decat in doua ocazii, o intalnire la AVAS si una prin care s-a facut o tranzactie intre Turceni si ICM (Societatea Comerciala pentru Inchiderea-Conservarea Minelor).

Mai mult, Sova a afirmat ca intre 2006 si 2007 a fost plecat din tara, fiind masterand la London School of Economics.

In luna ianuarie 2014, un raport al Inspectiei Judiciare arata ca premierul Victor Ponta, fost partener senior in firma lui Dan Sova, este cercetat intr-un dosar al DNA pentru incheierea unor contracte ilegale cu SC Complexul Energetic Turceni in perioada 2007-2011.

De asemenea, mai arata raportul Inspectiei Judiciare, exista un dosar asemanator in cazul Complexului Energetic Rovinari.

Ponta a respins la acea vreme informatia, afirmand ca este "o tampenie".

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: Ziare.com