Dan Sova cere demisia presedintelui CCR

Luni, 21 Mai 2012, ora 19:47
2308 citiri
Dan Sova cere demisia presedintelui CCR

Senatorul PSD Dan Sova ii cere presedintelui CCR, Augustin Zegrean, sa demisioneze de la Sefia Curtii, acuzandu-l ca a incalcat prevederile legii atunci cand a afirmat ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa reprezinte Romania la Consiliul European.

"Solicit public demisia lui Augustin Zegrean din functia de presedinte si magistrat al Curtii Constitutionale in temeiul articolelor 64 si 67 din Legea 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale. In conformitate cu aceste prevederi legale, magistratii Curtii Constitutionale au obligatia de a-si indeplini functia cu impartialitate, sa nu ia pozitie publica in probleme de competenta Curtii si sa nu permita folosirea functiei pe care o indeplinesc in scop de propaganda de orice fel", sustine Sova intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Pesedistul aminteste ca sanctiunea legala pentru aceste fapte este incetarea calitatii de magistrat la CCR. Sova crede ca seful CCR nu isi merita functia pentru ca nu cunoaste legea functionarii CCR.

Ponta: Presedintele CCR a pierdut o ocazie minunata sa taca

"Lipsa acestor cunostinte nu ar trebui sa ne mire si nici pozitia publica nelegala a domnului Zegrean, avand in vedere ca pregatirea profesionala a acestuia, anterioara ocuparii functiei de magistrat al CCR, este complet inadecvata ocuparii acestei pozitii, precum si ca, in ciuda acestei lipse evidente de pregatire, presedintele Traian Basescu a decis prin vointa sa exclusiva numirea sa in functia de magistrat al Curtii", mai sustine Dan Sova.

Acesta explica faptul ca plenul Curtii are motive suficiente sa se autosesizeze in cazul lui Zegrean si sa-l lase fara mandatul de judecator CCR.

"In lipsa autosesizarii plenului Curtii Constitutionale pentru incalcarea grava si evidenta a obligatiilor de magistrat de catre presedintele CCR Augustin Zegrean, voi pune in discutia Biroului Permanent National al PSD sesizarea plenului CCR", incheie Dan Sova.

Presedintele CCR: Basescu ne reprezinta la Bruxelles - Ponta spune ca e subiectiv

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat joi ca presedintele Traian Basescu este cel care ar trebui sa reprezinte in continuare Romania la Consiliul European. In replica, Victor Ponta a declarat ca Zegrean "a pierdut o ocazie minunata sa taca", acuzandu-l de minciuna si de faptul ca s-a antepronuntat.

Disputa a inceput saptamana trecuta, cand premierul Victor Ponta si-a anuntat intentia de a participa, ca reprezentant al Romaniei, la intrunirea Consiliului European. Presedintele Basescu doreste sa fie si el prezent la Bruxelles, insa regulamentul Parlamentului nu permite participarea la Consiliu atat a presedintelui, cat si a primului-ministru.

D.R.

Citeste si:
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
Rotativa de premier. Ce șanse sunt ca Ciolacu să rămână pe tușă: "Se testează apele și în rândurile pesediștilor"
În plin scandal cu UDMR-ul privind declarațiile lui Viktor Orban, PNL și PSD reaprind discuția privind rotativa scaunului de premier care ar trebui să ajungă la social-democrați. Liderul...