Dan Sova cere demisia presedintelui CCR

Luni, 21 Mai 2012, ora 19:47
2365 citiri
Dan Sova cere demisia presedintelui CCR

Senatorul PSD Dan Sova ii cere presedintelui CCR, Augustin Zegrean, sa demisioneze de la Sefia Curtii, acuzandu-l ca a incalcat prevederile legii atunci cand a afirmat ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa reprezinte Romania la Consiliul European.

"Solicit public demisia lui Augustin Zegrean din functia de presedinte si magistrat al Curtii Constitutionale in temeiul articolelor 64 si 67 din Legea 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale. In conformitate cu aceste prevederi legale, magistratii Curtii Constitutionale au obligatia de a-si indeplini functia cu impartialitate, sa nu ia pozitie publica in probleme de competenta Curtii si sa nu permita folosirea functiei pe care o indeplinesc in scop de propaganda de orice fel", sustine Sova intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Pesedistul aminteste ca sanctiunea legala pentru aceste fapte este incetarea calitatii de magistrat la CCR. Sova crede ca seful CCR nu isi merita functia pentru ca nu cunoaste legea functionarii CCR.

Ponta: Presedintele CCR a pierdut o ocazie minunata sa taca

"Lipsa acestor cunostinte nu ar trebui sa ne mire si nici pozitia publica nelegala a domnului Zegrean, avand in vedere ca pregatirea profesionala a acestuia, anterioara ocuparii functiei de magistrat al CCR, este complet inadecvata ocuparii acestei pozitii, precum si ca, in ciuda acestei lipse evidente de pregatire, presedintele Traian Basescu a decis prin vointa sa exclusiva numirea sa in functia de magistrat al Curtii", mai sustine Dan Sova.

Acesta explica faptul ca plenul Curtii are motive suficiente sa se autosesizeze in cazul lui Zegrean si sa-l lase fara mandatul de judecator CCR.

"In lipsa autosesizarii plenului Curtii Constitutionale pentru incalcarea grava si evidenta a obligatiilor de magistrat de catre presedintele CCR Augustin Zegrean, voi pune in discutia Biroului Permanent National al PSD sesizarea plenului CCR", incheie Dan Sova.

Presedintele CCR: Basescu ne reprezinta la Bruxelles - Ponta spune ca e subiectiv

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat joi ca presedintele Traian Basescu este cel care ar trebui sa reprezinte in continuare Romania la Consiliul European. In replica, Victor Ponta a declarat ca Zegrean "a pierdut o ocazie minunata sa taca", acuzandu-l de minciuna si de faptul ca s-a antepronuntat.

Disputa a inceput saptamana trecuta, cand premierul Victor Ponta si-a anuntat intentia de a participa, ca reprezentant al Romaniei, la intrunirea Consiliului European. Presedintele Basescu doreste sa fie si el prezent la Bruxelles, insa regulamentul Parlamentului nu permite participarea la Consiliu atat a presedintelui, cat si a primului-ministru.

D.R.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Siegfried Mureşan, ironic la adresa lui Mihai Tudose: Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele sale
Siegfried Mureşan, ironic la adresa lui Mihai Tudose: Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele sale
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan nu a dorit să comenteze afirmaţiile europarlamentarului PSD Mihai Tudose potrivit cărora actuala conducere a Comisiei Europene este cea mai slabă....
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan a explicat, într-un interviu acordat paginademedia.ro, că Adrian Cioroianu (directorul Bibliotecii Naţionale a României) a făcut publice materialele cerute spre consultare de...
#Sova demisie Zegrean CCR, #Ponta Basescu Bruxelles Zegrean, #Zegrean Basescu Consiliul European , #PSD