Funeriu: Biserica Ortodoxa, infiltrata cu oamenii rusilor. Sova: E odios, o jignire fara precedent

Sambata, 02 August 2014, ora 19:14
9789 citiri
Funeriu: Biserica Ortodoxa, infiltrata cu oamenii rusilor. Sova: E odios, o jignire fara precedent

Dan Sova, purtatorul de cuvant al PSD, se declara surprins de un "atac fara precedent", "odios", din partea unui politician de dreapta la adresa BOR si a ortodoxismului, care "reprezinta o jignire fara precedent adusa celor de confesiune ortodoxa".

Anterior, Daniel Funeriu, fost ministrul al Educatiei si consilier prezidential, in prezent membru al Partidului Miscarea Populara, a surprins cu o remarca dura la adresa Bisericii Ortodoxe.

"Am fost total surprins astazi de un atac fara precedent, venit din zona Dreptei romanesti, la adresa BOR si a ortodoxismului. Pur si simplu nu credeam ca un politician care se considera cu pretentii poate gandi asa ceva si cu atat mai putin sa o spuna public.

Practic, pare ca in opinia unora, majoritatea romanilor, crestin ortodocsi fiind, si clerul BOR sunt susceptibili de interese necurate. Este e enormitate rusinoasa.

Nu stiu care este miza acestui atac, dar stiu ca el reprezinta o jignire fara precedent adusa celor de confesiune ortodoxa si un atac odios la adresa BOR", a spus fostul ministru al Transporturilor, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Lupta pentru Cotroceni, faza pe ortodoxie: Conteaza religia viitorului presedinte? Sondaj Ziare.com

La randul sau, senatorul PSD Daniel Savu a reactionat la atacul la adresa BOR.

"Nu am inteles care este motivul acestui atac, cu ce se fac vinovati preotii si crestin-ortodocsii in general. Oricum, pare sa existe in zona de Dreapta o profunda necunoastere a chestiunilor de ordin istoric, care privesc relatia dintre BOR si Biserica rusa.

Sunt absolut socat ca in Romania voci ale Dreptei au ajuns sa conteste ortodoxismul, practic sa stigmatizeze majoritatea romanilor de aceasta confesiune. Dar, nimic nu ma mai mira", a afirmat Daniel Savu, conform unui alt comunicat remis Ziare.com.

Funeriu: Biserica este infiltrata cu oameni in solda sovietoida

Funeriu a scris recent pe Facebook ca, in parte, Biserica "este infiltrata cu oameni in solda sovietoida", iar aceasta este "cheia introducerii ortodoxiei ca tema de campanie de catre Ponta".

"Biserica Ortodoxa este, IN PARTE, infiltrata cu oameni in solda sovietoida, care se afla majoritar in Moldova si Oltenia. Asta este cheia introducerii ortodoxiei ca tema de campanie de catre Ponta.

Mesajul adevarat este urmatorul: 'draga Rusie, spune-le preotilor pe care-i controlezi sa-si convinga enoriasii sa ma voteze si dau eu la schimb ce vreti voi'", a notat Funeriu.

UPDATE: Fostul ministru le-a raspuns politicienilor PSD care l-au atacat pentru declaratia recenta despre Biserica Ortodoxa Romana, tot prin intermediul Facebook.

"Nu, nu atac Biserica Ortodoxa (careia ii apartin) ci dimpotriva: o apar de indecenta politicienilor fara Dumnezeu. Observ cu stupefactie ca adversari politici se arunca deja spunand 'Funeriu ataca Biserica Ortodoxa' pentru ca am scris ca 'Biserica Ortodoxa este, IN PARTE, infiltrata de oameni in solda sovietoida'. Indiferent unde sunt infiltrati, oamenii in solda sovietoida sunt rai pentru Romania", a scris Funeriu.

C.S.

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...