Razboiul intre PSD si PDL s-a mutat la televizor - scandal cu amenintari in culise

Duminica, 26 Februarie 2012, ora 19:36
10245 citiri
Razboiul intre PSD si PDL s-a mutat la televizor - scandal cu amenintari in culise
Foto: Realitatea Tv

O disputa intre senatorul PDL Mihaela Popa si pesedistul Dan Sova, la o emisiune de sambata seara, de la Realitatea Tv, s-a transformat intr-un adevarat scandal.

Marul discordiei a fost o intrebare a democrat-liberalei, care l-a chestionat pe Dan Sova in legatura cu ultima vizita pe care a facut-o in colegiul sau. In replica, senatorul PSD a etichetat-o pe Mihaela Paun ca fiind "absurda" si ca s-a prezentat in emisiune "ca o floare blonda".

In pauza publicitara, sustine Mihaela Popa, conflictul a luat amploare. Dan Sova ar fi amenintat-o, spunandu-i: "o sa va calc in picioare, primesc chiar acum informatii despre dumneavoastra".

"Doar pentru ca am indraznit sa il intreb pe domnul senator Sova cand a fost ultima data in colegiul pe care il reprezinta (nici acum nu inteleg de ce a fost enervat de aceasta intrebare) a urmat la adresa mea o serie de insulte in pauza: 'O sa va calc in picioare. O sa aflu eu ceva despre dumneavoastra...' si amenintarile au continuat. Nimeni nu a indraznit sa mai spuna nimic, ci doar au coborat privirea, jenati. Apreciez insa faptul ca moderatorul si-a cerut scuze la finalul emisiunii in numele domnului senator Sova" a scris, duminica, Mihaela Popa pe blogul personal.

Sulfina Barbu: Dan Sova are deviatii interlope

Spiritele s-au incins din nou, duminica, la acelasi post de televiziune. Presedintele Organizatiei de Femei a PDL (OFPDL), Sulfina Barbu, l-a acuzat pe senatorul PSD, Dan Sova, ca a apelat "la amenintari care caracterizeaza lumea interlopa".

"Daca nu o vor face inseamna ca USL nu mai poate nici macar sa controleze discursul public al unui senator, daraminte sa reprezinte o alternativa viabila pentru viitor", a declarat Sulfina Barbu, intr-o intervetie telefonica la Realitatea Tv.

Dupa ce membrii Opozitiei, invitati in studio, au acuzat ca Mihaela Popa minte, pedelista a intrat in direct pentru a povesti ce s-a intamplat.

"Crescuta in familie de cadre didactice, nu am indraznit nici in politica, nici in afara politicii sa am vreodata un asemenea comportament, sa jignesc sau sa amenint pe cineva", a reiterat Mihaela Popa, precizand ca, in pauza publicitara de sambata seara, nu a purtat un dialog cu Dan Soca si replicile taioase ar fi venit doar din partea acestuia. Potrivit Mihaelei Paun, moderatorii emisiunii ar fi fost martori la intreaga scena.

In direct, prin telefon, a intrat si celalalt protagonist al scandalului, Dan Sova, pentru a-si exprima punctul de vedere. Sova a negat vehement ca ar fi amenintat-o pe democrat-liberala.

"Doua lucruri i-am spus in emisiune : ca este ridicola si insist ca un om care neaga realitatea evidenta este ridicol. (...) Si am spus cu o ironie evidenta ca a venit in emisiune ca o floare blonda, facad referire la culoarea parului sau. Cred ca deranjat-o ca toata lumea a tratat-o cu ironie. Intre timp, primea SMS-uri de la subsol de la Modrogan cum sa ma atace", a declarat, social-democratul.

"Nu am avut nicio jignire in pauza de publicitate. Este jenant sa vii si sa incepi sa faci un subiect. M-am ridicat si am plecat in timpul emisiunii, m-am intors si i-am spus ca vor fi calcati in picioare la alegeri. Daca doreste sa faca un subiect ca nu ne-am simpatizat foarte mult intr-o emisiune, n-are decat", a continuat pesedistul.

Sova: Imi cer scuze, desi ma consider nevinovat

Dan Sova a mai declarat ca a plecat "suparat" din emisiunea de sambata seara, fara a o saluta pe Mihaela Paun. In finalul interventiei insa, Sova a schimbat tonul si i-a cerut scuze colegei sale.

Ulterior, pesedistul a trasmis, printr-un comunicat de presa, ca ii cere scuze "unei doamne a politicii romanesti", precizand insa ca se considera nevinovat.

"In ceea ce priveste relatarile despre presupuse amenintari pe care le-as fi formulat in pauza emisiunii, mentionez faptul ca in cea mai mare parte a acestui timp parasisem studioul, iar nimic din dialogul pasager care a avut loc nu ar fi putut inspaimanta pe cineva. Observ insa ca orice dialog cu membri ai opozitiei a devenit un motiv de teama pentru cei din PDL", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Senatorul PSD precizeaza, in incheierea documentului, ca "daca orice cuvant sau atitudine a mea au deranjat-o pe doamna senator Popa, inteleg pe aceasta cale, desi ma consider nevinovat, sa prezint scuzele mele unei doamne a politicii romanesti, pe care am respectat-o intotdeauna si voi continua sa o respect si de acum incolo, dincolo de orice adversitati politice".

In timp ce, la televizor, protagonistii scandalului isi sustineau variantele, politicienii comentau, pe bloguri, scandalul.

Movila: Comportamentul lui Sova, inacceptabil

Si deputatul PDL Petru Movila a comentat incidentul, apreciind ca "iesirea deputatului PSD Dan Sova la adresa Mihaelei Popa nu are scuze".

"Nu stiu daca Dan Sova este sau nu nepotul unui alt politician care impartea legalitatea cu mitraliera pe stadioane, dar cert este ca iesirea sa este condamnabila, reusind performanta de a duce imaginea Parlamentului la cel mai jos nivel de mitocanie", a scris Petru Movila pe blogul personal.

Democrat-liberalul opineaza ca "acest atac arata ca Opozitia e dispusa la orice, Sova devenind imaginea standard a multor alti uselisti, care nu mai stiu altceva decat sa isi atace colegii din coalitia de guvernamant".

"Dezaprob in totalitate comportamentul senatorului Sova si condamn astfel de gesturi care nu au legatura cu cei sapte ani de acasa. Deja s-a ajuns la un nivel unde nu mai este joc politic ci ura, disperare,obraznicie sau mitocanie, dupa caz si personaj", a conchis Movila.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Sova scandal Mihaela Popa, #amenintari Sova Mihaela Popa, #sova interlop Sulfina Barbu , #PSD