Schimbari in PSD: Sova - reprimit in partid, Catalin Ivan - inlocuit

Vineri, 30 Ianuarie 2015, ora 14:34
3829 citiri
Schimbari in PSD: Sova - reprimit in partid, Catalin Ivan - inlocuit
Foto: National (Arhiva)

Dan Sova a fost reprimit in PSD, la propunerea lui Victor Ponta, in timp ce Catalin Ivan si Marian Vanghelie au fost inlocuiti la sefia organizatiilor sectoarelor 1 si 5 de Dan Tudorache si Cristian Rizea.

Victor Ponta a propus, vineri, in CexN al PSD, reprimirea in partid a lui Dan Sova, iar colegii au aprobat.

"Am supus la vot si CEX a decis in unanimitate sa revocam decizia luata la CEX anterior. Dan Sova ne-a demonstrat in aceasta luna si jumatate ca vrea sa fie in PSD si vrea sa fie cu noi. Forul care poate sa ia o decizie, acelasi for poate sa o si revoce", a spus Ponta, precizand ca Sova "revine in echipa" incepand de vineri.

Sedinta cruciala pentru PSD la Sinaia - LIVE

Astfel, Dan Sova urmeaza sa primeasca o functie de vicepresedinte, informeaza surse citate de B1 TV.

De asemenea, social-democratii au mai decis in CExN sa dizolve sefia organizatiilor de la Sectorul 1 si Sectorul 5, care erau conduse de Catalin Ivan si Marian Vanghelie, si sa ii numeasca presedinti interimari pe Dan Tudorache, respectiv pe Cristian Rizea la Sectorul 5.

Totodata, Codrin Stefanescu a fost numit secretar general al PSD Bucuresti, dupa ce Eugen Bejinariu s-a retras din aceasta functie.

O schimbarea a fost facuta si la PSD Arges, unde presedinte interimar a fost numit senatorul Serban Valeca.

Dan Sova a fost exclus din PSD, alaturi de senatorul Mircea Geoana si Marian Vanghelie, edilul Sectorului 1, in luna noiembrie anul trecut, dupa ce au facut declaratii publice dezaprobate de liderii social-democrati.

Cu toate ca a fost exclus din partid, Marian Vanghelie a ramas presedinte al organizatiei PSD Sector 5 pana vineri, cand a fost inlocuit.

#Dan Sova reprimit PSD, #Catalin Ivan inlocuit , #PSD