Se pregateste Dan Sova sa devina un fel de Emil Boc al lui Victor Ponta? (Opinii)

Sambata, 28 Iunie 2014, ora 23:59
3699 citiri
Se pregateste Dan Sova sa devina un fel de Emil Boc al lui Victor Ponta? (Opinii)
Foto: Ziua News

Hopa! Cand ne asteptam mai putin, ne pomenim ca premierul face iarasi curatenie in cel mai curat guvern din ultimele doua decenii, lasand impresia ca-l scoate pe domnul Dan Sova la dorinta lui si-l introduce mintenas pe clujeanul Ioan Rus.

Respectandu-se principiul transparentei, luni dimineata nimeni nu stia nimic, la pranz s-a aflat "pe surse", seara se murmura, marti la pranz ajunse un fel de secret al lui Polichinelle, iar pe la chindie domnul Ponta ne-a servit vestea direct de la aeroport, ca si cum ideea i-ar fi venit in avion, pentru ca n-avea somn.

Multumiri si aplauze

Poate ca nici Mama Omida n-ar fi in stare sa ghiceasca daca asta e un mic cartonas galben, pentru ca Sova sa se mai odihneasca un timp si pe tusa, dupa ce a transpirat tot facand autostrazi, sau este un fel de compensatie morala pentru Ioan Rus, cel trimis pe tusa la referendum, pe motiv ca dadea lipsa la cantar atunci cand numara populatia Romaniei.

Viata a fost nedreapta cu Ioan Rus. Nici cei veniti ulterior in loc, adusi desigur anume ca sa numere exact si sa demonstreze ca doi ori doi fac trei, n-au gasit rezultatul sperat, insa nu i-a trimis cineva pe locul de pe tusa, ca sa-i tina lui Rus de urat.

Iar chestia cu cartonasul galben e si mai subreda, cata vreme Ponta il mangaie pe Sova in crestet, explicand ca "Am fost multumit de activitatea domniei sale ca ministru al Transporturilor". Asa-i obiceiul la respectivul minister: cam la fel il lauda si pe domnul Relu Fenechiu, cand pleca de acolo tot la dorinta lui, dar din cu toate alte motive.

In cazul de fata insa, motivul te lasa cu ochii in soare: "Dl. Sova vrea sa se implice mai mult in partea de comunicare politica, de campanie electorala. Va fi purtatorul de cuvant al PSD".

Bagam gafa sub pres si mergem mai departe

Purtatorul de cuvant? Dan Sova mai fusese purtator de cuvant al PSD si acum vreo doi ani, cand si-a suflat nasul in fasole atat de tare, incat a stropit toata Europa, auzindu-se si peste ocean, iar domnul Ponta a trebuit sa se fastaceasca, spunand: "Dan Sova a facut o mare gafa. (...) Astazi l-am anuntat ca nu mai activeaza ca purtator de cuvant al partidului".

Ei bine, astazi l-a anuntat ca activeaza iarasi. Hopa, Mitica! Trebuie sa fii naiv ca sa-ti inchipui ca Victor Ponta a uitat astazi ce a hotarat atunci si trebuie sa fii Haplea ca sa-ti imaginezi ca Dan Sova lasa ministerul balta, numai pentru ca ii arde buza de campania electorala.

Mai curand, domnului Ponta ii arde buza sa se vada in sfarsit la Cotroceni, in care scop, ca omul intelept, isi face vara sanie si isi pregateste de pe acum urmasul la sefia PSD. Ne-a si sugerat cu alte ocazii ca se gandeste la altii, mai tineri ca el.

Care, mai tineri ca Ponta, un om in floarea varstei? Care mai tineri, cand il are in dreapta pe Liviu Dragnea? Aici e aici: Dragnea fiind cu 10 ani mai in varsta decat Ponta, nu corespunde din start criteriului eliminatoriu.

Dan Sova e cu un an mai tanar, deci se incadreaza criteriilor de performanta. In plus, Dragnea prezinta un pericol social: oricand se poate alia cu baronii - inamicii domnului Ponta - si de aici n-ar fi decat un pas pana la suspendare si la referendum. Brrr!

Viata luata de la capat

Pentru Sova, perspectiva de la Palatul Victoria ar fi mai mult decat un colac de salvare, intr-un moment cand Ministerul Marilor Proiecte s-a pulverizat de la sine, iar cel al Transporturilor a devenit un fel de Minister al Marilor Rateuri.

Omul de rand nu observa succesele proiectelor si ale transporturilor nici din tren, nici de pe sosea, de pe un sleau sau de pe vreo autostrada. Le aude la televizor rostite chiar de domnul Sova, dar cu ochiul liber nu se vede nimic pe teren, ba din contra.

S-ar parea deci ca lucrurile au pornit in linie dreapta pentru ambele parti. Victor Ponta se pregateste sa-si vada visul cu ochii, primind defilarea gazii de onoare, pupand drapelul si ascultand imnul ori de cate ori are ocazia, iar Dan Sova lepadandu-se de rateurile marilor proiecte, luand viata de la capat in fruntea partidului si a Palatului Victoria, unde desigur va da sfaturi altora despre cum sa se descurce ei acolo unde dansul s-a descurcat asa cum s-a vazut.

El insusi - imi vine sa banuiesc, dar poate ma insel - va primi sfaturi de la presedinte, executandu-le ca un adevarat Boc, fara sa cracneasca si tinandu-se cat mai departe de prietenul Dragnea, care e bun numai pana treci puntea.

Fireste, din toata ecuatia asta, a ramas pe dinafara prietenul Tariceanu, dar ce importanta are un prieten in plus sau in minus, dupa ce puntea a ramas in urma si nici nu se mai obseva?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Victor Ponta prim ministru, #Liviu Dragnea Viceprim Ministru, #Dan Sova PSD, #Emil Boc fost Prim Ministru , #PSD