Sova: Discursul lui Basescu trebuie trimis lui Merkel, sa se delecteze cu el

Vineri, 03 August 2012, ora 21:42
3291 citiri
Sova: Discursul lui Basescu trebuie trimis lui Merkel, sa se delecteze cu el

Discursul de vineri al lui Traian Basescu trebuie tradus si trimis Angelei Merkel, sa se delecteze cu el, a opinat senatorul PSD Dan Sova.

"Am opinia personala ca discursul domniei sale de astazi ar trebui tradus si trimis doamnei Angela Merkel, sa se delecteze in weekend cu el", a spus Sova.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat vineri, la sediul de campanie, ca amanarea deciziei CCR "a fost generata de un chestor", care "a mintit inainte de organizarea referendumului, ori ieri" si i-a transmis acestuia sa tina cont in lumina cazului Nastase ca functionarii platesc mai scump decat politicienii.

"Nu stiu daca e bine, dle chestor. Ati mintit ori inainte de organizarea referendumului, ori ieri. Ori, un chestor... ma tem ca eu v-am facut chestor. Nu stiu daca e bine, dle chestor (...) Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispozitia sa blocheze decizia Curtii Constitutionale.

Si atunci, chestorul-sef cu evidenta populatiei n-a facut decat sa se execute. Numai ca Ioan Rus si chestorul trebuia sa stie un lucru: au vazut cazul Adrian Nastase, cand cel care a dat dispozitia si a fost beneficiar, omul politic, a primit doar doi ani de inchisoare, pe cand functionarii care au executat fapta ilegala au primit cinci, sase, sapte ani. Deci, eu cred ca domnul chestor n-a invatat nimic din cazul Nastase", a declarat Basescu.

De asemenea, el a sustinut ca Guvernul, prin "presiunea pusa pe primari sa modifice drastic listele electorale, nu face decat sa-i puna pe primari in situatia de infractori".

"Pare a fi o incercare de a impinge responsabilitatea fraudarii referendumului de la ei, de la guvern, catre primari, catre cei pe care i-au avut in sectiile de votare", a spus Traian Basescu.

"La fel cum presiunea pusa pe primari sa modifice drastic listele electorale nu face decat sa-i puna pe primari in situatia de infractori, pentru ca ei au comunicat listele electorale anterioare, iar falsurile facute initial, care eventual ar fi indreptate acum, sau falsurile care se fac acum si nu corespund cu ce au dat pentru referendumul din 29 nu fac decat sa-i puna pe primari in situatia de infractori", a mai explicat el.

Citeste si:
PSD anunţă că va vota împotriva Guvernului Cioloş
PSD anunţă că va vota împotriva Guvernului Cioloş
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, înainte de şedinţa plenului reunit în care se va da votul de încredere pentru Cabinetul Cioloş că social-democraţii vor vota împotrivă....
LIVETEXT Dacian Cioloș și miniștrii propuși de el merg în Parlament pentru a obține votul deputaților și senatorilor. Mesajul liderului USR dinaintea votului
LIVETEXT Dacian Cioloș și miniștrii propuși de el merg în Parlament pentru a obține votul deputaților și senatorilor. Mesajul liderului USR dinaintea votului
Dacian Cioloş merge miercuri în Parlament, sperând să obţină votul de încredere pentru echipa sa şi pentru programul de guvernare. Cioloş ajunge în faţa Camerelor reunite, în termenul...
Sursa: rNews