Sova: Dosarul "Matusa Tamara" al lui Adrian Nastase este unul politic

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 18:32
3996 citiri
Sova: Dosarul "Matusa Tamara" al lui Adrian Nastase este unul politic
Foto: Arhiva

Senatorul Dan Sova sustine ca PSD nu are nicio problema atunci cand este cazul sa ii sanctioneze pe liderii sai acuzati de coruptie, dar dosarul numit in presa "Matusa Tamara", in care Adrian Nastase asteapta verdictul definitiv miercuri, este doar o razbunare politica.

Intrebat de Ziare.com daca noul statut PSD prevede sanctiuni clare pentru membrii care primesc verdict definitiv de condamnare in instanta, Dan Sova, care este si presedintele Comisiei Nationale de Integritate a PSD, a raspuns negativ.

"Nu, nu exista niste prevederi concrete in acest sens. Noi insa, atunci cand a fost cazul, am reactionat", ne-a declarat senatorul social-democrat.

Rugat sa ofere un exemplu concret, Dan Sova a facut trimitere la cazul europarlamentarului Adrian Severin, fortat sa isi dea demisia din PSD la presiunea conducerii socialistilor europeni dupa declansarea scandalului "mita pentru amendamente".

"A existat o chestiune serioasa, am reactionat instantaneu, mai repede decat orice partid", a subliniat Dan Sova.

Adrian Severin si-a dat demisia din PSD

Vanghelie: De Adrian Severin ne despartim o perioada scurta

Intrebat ce anticipeaza ca se va intampla cu Adrian Nastase dupa ce miercuri, Inalta Curte va da verdictul definitiv in dosarul "Matusa Tamara", Dan Sova a raspuns ca in opinia sa acesta este un dosar politic, iar statutul PSD nu prevede sanctiuni pentru astfel de situatii.

"Din punctul meu de vedere acela este un dosar politic, iar domnul Adrian Nastase este nevinovat. A sustine ca cineva ti-a dat mita printr-o Hotarare de Guvern si asta s-a intamplat cand nu era prim-ministru...Cum putea sa dea cineva hotarari de guvern fara sa fie prim-ministru? Sa fim seriosi, e o gluma procesul respectiv. Nu stiu care va fi verdictul, dar, din punctul meu de vedere este un proces politic si statutul PSD nu are in vedere razbunarile intre oameni politici", a declarat Dan Sova.

Conform agentiei Newsin, mai multi lideri ai PSD ar sustine ideea ca la nivelul conducerii partidului sa i se ceara presedintelui CN al PSD, Adrian Nastase, sa se autosuspende din partid in situatia in care ICCJ va pronunta miercuri un verdict de condamnare in cazul acestuia.

Nastase risca in dosarul "Matusa Tamara" inchisoarea cu suspendare

Potrivit surselor citate, unii dintre social-democratii apropiati presedintelui PSD, Victor Ponta, ar opta pentru a se lua o decizie de suspendare din partid in cazul fostului premier, avand loc o serie de consultari cu lideri de filiale, in timp ce liderii apropiati lui Nastase si-au exprimat sustinerea in cazul sau.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Adrian Nastase condamnat, #dosar Matusa Tamara, #Nastase suspendat PSD, #Dan Sova Nastase , #PSD