Sova: Este cea mai mare prezenta pana la ora 10.00, in ultimii zece ani

Duminica, 29 Iulie 2012, ora 15:10
2058 citiri
Sova: Este cea mai mare prezenta pana la ora 10.00, in ultimii zece ani

Senatorul PSD Dan Sova le-a multumit, duminica, tuturor cetatenilor pentru prezenta la urne si modul in care inteleg sa-si exercite acest drept constitutional si a aratat ca, potrivit datelor Biroului Electoral Central, la ora 10 s-a inregistrat cel mai ridicat numar de alegatori din ultimii 10 ani.

"Vreau sa remarc si sa multumim tuturor romanilor pentru prezenta la vot. Conform datelor date de Biroul Electoral Central la ora 10 s-a inregistrat cea mai mare prezenta la vot din ultimii 10 ani, incepand cu 2004 la toate scrutinele si referendumurile, astazi la ora 10 s-a inregistrat cea mai mare prezenta la vot.

Numaratoarea noastra paralela confirma datele de la BEC si vrem sa multumim pe aceasta cale romanilor pentru prezenta si pentru modalitatea in care inteleg sa-si exercite dreptul constitutional la vot si dreptul optiune civica si politica pe care il au garantat conform Constitutiei", a precizat Sova.

Referendum 2012: Prezenta pana la ora 10 - 9,05%, informeaza BEC (Video)

Social - democratul a punctat ca nu s-au inregistrat, pana in prezent, incidente care sa afecteze in mod semnificativ procesul electoral, cu exceptia mai multor sesizari in legatura cu oficiali sau reprezentanti ai PDL, care au fost inaintate autoritatilor competente. Totodata, senatorul si-a exprimat spreranta "ca atmosfera si angajamentul" romanilor sa se pastreze pe intrega durata a votului.

"Noi speram ca atmosfera si angajamentul romanilor sa ramana acelasi pana la sfarsitul timpului de vot, adica pana la ora 23 si avem speranta ca vom avea indeplinit un cvorum de prezenta, in asa fel incat opinia romanilor exprimata sa aiba toate caracteristicile pentru ca acest referendum sa poata fi validat si sa avem o decizie in cunostiinta de cauza", a mai adagat pesedistul.

Referendum pentru demiterea presedintelui Traian Basescu - prezenta la vot mai mare decat la locale LIVE

El a subliniat ca despre referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu si despre miza acestuia au vorbit politicienii, analisti, oficiali straini, cancelariile cat si Comisia Europeana, dar acum este momentul ca cetatenii sa vorbeasca.

"Astazi la urne vorbesc romanii. Si stim cu totii foarte bine, dupa ce se pronunta poporul, toata lumea tace. Asteptam in continuare si suntem convinsi de faptul ca romanii vor veni la vot, isi vor exprima optiunea asa cum doresc ei si la sfarsitul zilei de vot vom avea un rezultat care ne va spune in ce directie merge Romania", a conchis social - democratul.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: rNews