Sova: Lukoil sa plateasca taxele, sa respecte legea

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 22:59
3020 citiri
Sova: Lukoil sa plateasca taxele, sa respecte legea

Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, sustine ca "Lukoil trebuie sa plateasca statului roman taxele datorate si trebuie sa respecte legea", dar arata ca "Traian Basescu acopera prin scandal relatia sa cu aceasta companie ruseasca".

"Mesajul transmis de Guvern este foarte clar: Lukoil trebuie sa plateasca statului roman taxele datorate si trebuie sa respecte legea. In acelasi timp, este de datoria Executivului sa fie preocupat de stabilitatea locurilor de munca din Romania si de situatia angajatilor de la rafinaria din judetul Prahova", a declarat Dan Sova, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al PSD acuza insa ca Traian Basescu a beneficiat de sponsorizari din partea Lukoil in 2009.

"In plus, tentativa domnului Basescu de a inflama subiectul Lukoil are si scopul de a ascunde cu o perdea de injurii relatia sa cu aceasta companie ruseasca, un sponsor foarte important al campaniei sale din 2009. Banii rusesti au ajuns la campania domnului Basescu, iar acum presedintele nu stie cum sa acopere acest lucru", mai sustine Sova.

Basescu: Lukoil sa plece in Rusia daca nu ne respecta legile. Guvernul sa preia rafinaria

Presedintele Traian Basescu a avut joi o reactie deosebit de dura fata de pozitia conducerii Lukoil, care a amenintat ca se va retrage din Romania daca procurorii care ancheteaza o posibila evaziune fiscala de 200 de milioane de euro la Petrotel Ploiesti mentin sechestrul pe pus pe anumite bunuri ale companiei.

"Daca maine Lukoil va stabili sa nu reia productia, cer Guvernului Romaniei sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti. Lukoil trebuie sa se gandeasca sa dispara de tot de pe piata romaneasca, daca asta ii este abordarea. Lukoil trebuie sa hotarasca: respecta legile statului roman sau daca vrea legile de la Moscova, se se duca acolo, nu in Romania", a declarat Traian Basescu, intr-o declaratie de presa.

Citeste si:
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Curtea Constituţională (CCR) ar putea să se pronunțe joi, 9 decembrie, cu privire la decizia asupra sesizării PSD în legătură cu proiectul privind asigurarea continuităţii conducerii...
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății,...
Comentarii
curechila
rank 5
S-a trezit din letargie cel mai mare ministru al tuturor timpurilor
BComplex
rank 1