Sova se autosuspenda din toate functiile din PSD: Justitia nu se face prin arestari

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 17:06
3170 citiri
Sova se autosuspenda din toate functiile din PSD: Justitia nu se face prin arestari
Foto: Facebook/Dan Sova

Dan Sova a anuntat, miercuri, ca a luat decizia de a se autosuspenda din toate functiile pe care le detine in PSD, fara a preciza cu exactitate care sunt acestea.

Sova a luat hotararea dupa ce colegii senatori l-au salvat votand impotriva cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive, intr-un dosar in care este acuzat de complicitate de abuz in serviciu.

"In urma evenimentelor din ultimele zile, am luat decizia de a ma autosuspenda din toate functiile detinute in cadrul Partidului Social Democrat.

Dupa cum am afirmat si astazi in plenul Senatului Romaniei, imi sustin pe deplin nevinovatia si consider ca decizia de astazi, a colegilor senatori, imi va permite sa ma apar in fata judecatorilor, asa cum se cuvine, daca dosarul va ajunge la instanta", precizeaza Sova intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Colega din Senat care l-a dat cu mir pe Sova: Lasati-ma cu Constitutia!

Senatorul a mentionat ca, desi Senatul nu a permis arestarea sa, "Directia Nationala Anticoruptie are toate mijloacele necesare pentru a putea finaliza cercetarile in dosarul in cauza si pentru a lua o decizie finala cu privire la acesta".

Dan Sova a subliniat ca are "deplina incredere in Justitia din Romania" si este de parere ca parlamentarii "au aratat prin votul de astazi ca un proces se desfasoara in instanta".

"Justitia nu se efectueaza prin arestari, ci prin judecata si deciziile judecatorilor", a conchis social-democratul.

Sova nu a specificat si care sunt functiile din care se autosuspenda. El a fost reprimit in PSD in luna ianuarie, deci calitatea de membru este certa, insa nu exista informatii oficiale despre functiile pe care le ocupa in interiorul partidului.

Presa a relatat, inainte ca Sova sa fie reprimit in PSD, ca acesta isi va recapata functia de vicepresedinte, insa nu a existat o confirmare oficiala in acest sens. In plus, la sectiunea Vicepresedinti de pe site-ul oficial al PSD, numele lui Dan Sova nu apare.

Sova, salvat de colegi

Senatul a respins miercuri incuviintarea cererii DNA de arestare preventiva a lui Dan Sova. In cazul acestuia au votat 151 de senatori, dintre care 79 de voturi au fost pentru, 67 contra si cinci anulate.

Scandal dupa votul in cazul Sova - PNL contesta la CCR si cere alegeri anticipate

In urma votului exprimat nu a fost intrunit numarul majoritatii senatorilor (85), in conformitate cu legea privind statutul senatorilor, prin urmare Senatul nu a incuviintat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Sova.

In Constitutie, insa, se spune ca este nevoie de jumatate plus unu din numarul senatorilor prezenti, caz in care cererea procurorilor in cazul Sova ar fi fost admisa.

D.T.

Citește și:
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni, 26 septembrie, referitor la acuzațiile de plagiat care îl vizează pe ministrul...
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....
Comentarii
Poza 3195
3195
rank 5
Nici daca se spanzura nu scapa de justitie,nu impresioneaza pe nimen
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5