Ce se intampla in cazul Sova? Chestor al Senatului: Multi din PSD il urasc, detine secrete ale lui Ponta

Luni, 11 Mai 2015, ora 17:11
7898 citiri
Ce se intampla in cazul Sova? Chestor al Senatului: Multi din PSD il urasc, detine secrete ale lui Ponta
Foto: Facebook/ Cristian Bodea

Senatorul PNL Cristian Bodea, membru al comisiei juridice, considera ca Victor Ponta isi va folosi influenta in Senat, in cazul unei reluari a votului in ce priveste retinerea si arestarea lui Dan Sova, despre care liberalul spune ca este urat in PSD si ca detine multe secrete ale premierului.

Cristian Bodea, care este si chestor al Senatului, a declarat pentru Ziare.com ca PNL vrea o hotarare de incuviintare a arestarii lui Sova.

Senatul trebuie sa decida ce face in cazul Sova - motivarea hotararii CCR a fost publicata in MO

"PNL doreste o hotarare de incuviintare a arestarii senatorului Dan Sova si consideram ca PSD ar trebui sa incerce si aceasta varianta, pentru ca pana acum ei s-au straduit sa faca cu totul altceva, dar nu le-a iesit. Intai au incercat o non-hotarare, adica refuzul hotararii. Am contestat la CCR, li s-a spus de catre judecatori ca nu e bine. Apoi au incercat o hotarare de respingere, pentru a-l apara in continuare pe domnul Sova. Am contestat la CCR, iar li s-a spus ca nu e bine.

Mai ramane de incercat varianta hotararii de incuviintare, pe care noi credem ca ar trebui sa o urmeze PSD. Iar daca ei au dubii ca nu e legala, ii sfatuiesc sa o dea, apoi sa o conteste la CCR si sa spuna judecatorii Curtii daca e constitutionala sau nu.

Problema lor e ca o hotarare de incuviintare se va da avand la baza ceea ce spun Constitutia si celelalte legi din Romania la aceasta ora, iar CCR nu va spune niciodata ca nu e constitutionala. Deci o hotarare de incuviintare poate fi data oricand", ne-a declarat senatorul PNL.

"Ponta si Sarbu vor sa-l apere pe Sova de arestare, care este urat in PSD si multi vor sa scape de el"

Acesta spune ca PSD va urmari sa se voteze la vedere in plen, pentru ca liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu, sa supravegheze procedura, iar Victor Ponta sa-si foloseasca si mai mult influenta asupra colegilor sai.

"PSD se va ascunde dupa proceduri, fortand votul in plen, pentru a-l putea apara pe domnul Sova, cu un control strict al senatorilor PSD, care vor fi obligati sa voteze la vederea liderului de grup. Isi vor arata adevarata fata cu acest vot.

PSD n-are interesul sa se voteze secret-secret. Pentru ca, la celalalt vot, la Dan Sova, 26 de senatori PSD au votat pentru arestarea lui Dan Sova. PSD are o problema interna cu Dan Sova, care este urat, are un capital de ura foarte mare in PSD si foarte multi vor sa scape de el.

Daca PSD - si ma refer la cei care conduc PSD, Victor Ponta, Ilie Sarbu - vor sa-l apere pe Dan Sova de arestare, vor cere vot care sa poata fi vazut si controlat de Ilie Sarbu si Tariceanu. Nu-i vor lasa sa se ascunda si sa voteze cum vor ei. S-au lamurit data trecuta. Doar procedura gresita l-a salvat pe Dan Sova data trecuta. Daca se calcula votul pe Constitutie, Dan Sova era arestat acum.

Ponta, de data aceasta isi va folosi influenta mai bine in Senat, pentru ca data trecuta s-a bazat prea mult ca stiu de frica lui, iar 26 de oameni au preferat sa voteze dupa cum au simtit ei fata de Sova, nu fata de Ponta", afirma Cristian Bodea.

Acesta considera ca, daca se lasa la liber votul senatorilor PSD, "multi dintre ei, cel putin jumatate, vor vota pentru incuviintarea arestarii lui Dan Sova"

"Dar, repet, Victor Ponta nu va accepta acest lucru. Victor Ponta si Dan Sova au fost parteneri de afaceri si de politica de multa vreme. Ei eu crescut impreuna si au facut multe lucruri impreuna. E foarte posibil ca Dan Sova sa detina multe secrete despre cariera lui Victor Ponta, iar o eventuala scapare a lui din mana si neaparare a lui sa atraga repercursiuni si razbunari din partea unui Dan Sova aflat in arest", a mentionat senatorul PNL.

Senator PSD, despre cazul Sova: Cred ca drumul de urmat este probabil un nou vot

Acesta a mai precizat ca senatorii PNL sunt decisi sa mearga in numar cat mai mare la un eventual vot reluat in cazul cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii lui Dan Sova: "Ne vom mobiliza si vom veni la vot". Totodata, a explicat ce se intampla mai departe, dupa publicarea motivarii deciziei CCR in Monitorul Oficial.

"Cand ajunge motivarea din Monitorul Oficial in posesia Senatului, atunci trebuie sa facem o hotarare de Birou Permanent, dl Chelaru zice ca vrea sa trimita la comisia juridica. Probabil ca, avand majoritate in Biroul Permanent, ne vor forta sa facem asta si apoi vom vedea in comisia juridica ce se va face. Si acolo vor incerca, la fel, reluarea votului.

Noi cerem sa se dea o hotarare de incuviintare, sa se reinterpreteze votul, nu sa se reia. Vom vota impotriva cererii lor, si in Biroul Permanent, si in comisia juridica, si in plen. El cauta o acoperire. PSD incearca sa mearga pe aceeasi linie, de a-l tine pe Dan Sova departe de justitie cu orice pret", a mai spus Cristian Bodea.

CCR: Hotararea Senatului in cazul lui Dan Sova este neconstitutionala Ce urmeaza

Nu in ultimul rand, senatorul PNL a explicat ca, daca Senatul accepta sa dea o hotarare de incuviintare a cererii DNA, aceasta se poate da in aceeasi zi in care Calin Popescu Tariceanu citeste motivarea CCR din Monitorul Oficial: "O poate redacta si semna o astfel de hotarare si maine, sa zicem ca nu ii ajunge astazi in mana Monitorul Oficial".

"Daca vor sa reia votul, ar trebui reluata toata procedura de la inceput, atunci reintram in termene - trei zile la comisie si cinci zile in plen. Stiind ca, daca reiau votul, pot sa il salveze pe Dan Sova definitiv, vor dori sa forteze, sa se grabeasca, deci vor intra in acele termene", a mai declarat chestorul Senatului.

Motivarea deciziei Curtii Constitutionale prin care a admis sesizarea depusa de PNL in ceea ce priveste hotararea Senatului in cazul retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova a fost publicata luni in Monitorul Oficial.

Asadar, Senatului trebuie sa decida acum cum va fi aplicata decizia CCR. Teoretic, ar avea doua optiuni: sa se reia votul sau sa il reinterpreteze pe cel dat in 25 martie. Senatorul PSD Ioan Chelaru considera ca "drumul de urmat este probabil un nou vot".

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Cristian Bodea vot Sova, #vot Sova Senat, #reluare vot Sova, #decizie CCR vot Sova , #senator
Comentarii
R
razek
rank 1
Trece trenul printre munti, ca un sarpe lung, Incarcat cu detinu-
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5