Dan Sova, despre numirea in functia de ministru: O surpriza placuta

Luni, 06 August 2012, ora 14:48
3458 citiri
Dan Sova, despre numirea in functia de ministru: O surpriza placuta

Ministrul numit pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova, a precizat ca nominalizarea sa in fruntea acestui minister reprezinta "o surpriza placuta".

"Este un portofoliu foarte important si foarte delicat, mai ales prin prisma relatiei dintre Guvern si Parlament. Trebuie sa restabilim o relatie fireasca intre Parlament si Guvern. Este un portofoliu care iti permite sa tii o legatura permanenta atat cu colegii din Parlament, cat si cu cei din Guvern", a declarat Sova, luni, pentru Romania Tv.

Senatorul PSD a precizat ca nu crede ca va intampina obstacole in desfasurarea mandatului de ministru, deoarece "premierul Victor Ponta are o alta abordare in relatia cu Parlamentul, o relatie corecta, relatie absolut constitutionala".

Intrebat daca pregatirea sa profesionala, de jurist, nu l-ar fi recomandat mai degraba pentru functia de ministru al Justitiei, Sova a explicat ca pregatirea sa este foarte buna pentru portofoliul Relatiei cu Parlamentul, deoarece acest minister "presupune foarte multe proceduri juridice".

Totodata, senatorul democrat-liberal a subliniat ca are "o stima deosebita profesionala si umana" fata de noul ministru al Justitiei, judecatoarea Mona Pivniceru, "care este unul dintre magistratii de forta din Romania".

"Doamna Pivniceru este una dintre cele mai importante si marcante personalitati din lumea Justitiei. Nu a avut nicio importanta (in numirea sa - n. red.) faptul ca a avut pozitii radical diferite fata de cele ale presedintelui suspendat Traian Basescu", a mai spus Dan Sova.

Inlocuiri soc la Guvern: Mona Pivniceru, ministru al Justitiei - vezi restul numirilor

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, care vor fi inlocuirile in Guvernul Romaniei. Astfel, in locul lui Ioan Rus, la ministerul Administratiei si Internelor, va fi propus Mircea Dusa.

Ministru delegat pentru Administratie a fost numit Radu Stroe. Ministru al Afacerilor Externe a fost propus Titus Corlatean. Dan Sova a primit si el o functie in Guvern - va fi ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

De asemeni, Mircea Dusa a fost trecut in locul lui Ioan Rus, la Ministerul Administratiei si Internelor. Surpriza este la Ministerul Justitiei, unde va fi numita judecatoarea Mona Pivniceru.

Citeste si:
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...
Viceprimarul Băcăului se plânge că nu este lăsat de primar să ajute la deszăpezirea orașului: „Mi s-a transmis să nu-mi «mai bag nasul»”
Viceprimarul Băcăului se plânge că nu este lăsat de primar să ajute la deszăpezirea orașului: „Mi s-a transmis să nu-mi «mai bag nasul»”
Viceprimarul Bacăului, Cristian Ghingheș (PLUS) se plânge, într-o postare pe Facebook, că după o noapte de ninsoare în Bacău străzile sunt pline de zăpadă, dar nu este lăsat de primarul...