Isi da demisia Dan Sova din Senat? Dezmintire vehementa (Video)

Marti, 26 Mai 2015, ora 10:47
14801 citiri
Isi da demisia Dan Sova din Senat? Dezmintire vehementa (Video)

Dan Sova si-ar fi dat, marti, demisia din Senat, inainte ca Biroul Permanent sa discute din nou cazul sau, au declarat surse citate de Realitatea TV, insa senatorul PSD a dezmintit categoric.

De asemenea, surse din PSD citate de gandul.info confirmasera ca senatorul Dan Sova ar putea demisiona din Senat.

Contactat insa de Stiri pe surse, Dan Sova a negat informatia.

"Nu am demisionat si nici nu intentionez sa demisionez", a precizat Dan Sova si pentru RomaniaTV.net.

Cazul Sova trebuia discutat, luni, de conducerea Senatului, insa el a fost amanat pentru astazi, presedintele Calin Popescu Tariceanu explicand ca senatorii si-au luat liber cu ocazia Rusaliilor catolice.

Cazul Sova, tergiversat in continuare - senatorii si-au luat liber de Rusaliile catolice

Dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca hotararea Senatului prin care a fost respinsa avizarea arestarii preventive a lui Dan Sova a fost neconstitutionala, Biroul Permanent a decis ca se va reuni si va transmite o pozitie oficiala Comisiei Juridice, in acest caz-premiera pentru Parlamentul Romaniei, senatorii juristi fiind cei chemati sa analizeze situatia si sa decida daca votul in cazul cererii de avizare a arestarii preventive a lui Dan Sova trebuie reluat sau nu.

CCR: Hotararea Senatului in cazul lui Dan Sova este neconstitutionala Ce urmeaza

Social-democratii sunt cei care au sustinut o reluare a votului, in timp ce a doua varianta ar fi o reinterpretare a hotararii Senatului dupa primul vot.

Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat ca "drumul de urmat este probabil un nou vot".

Senatul trebuie sa decida ce face in cazul Sova - motivarea hotararii CCR a fost publicata in MO

Motivarea deciziei Curtii Constitutionale prin care a admis sesizarea depusa de PNL in ceea ce priveste hotararea Senatului in cazul retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova a fost publicata, pe 11 mai, in Monitorul Oficial.

Citeste si:
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat vineri, 12 august, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând că evaluarea miniştrilor s-a încheiat luna trecută, fără a fi...