Scandal dupa votul in cazul Sova - PNL contesta la CCR si cere alegeri anticipate

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 14:50
5591 citiri
Scandal dupa votul in cazul Sova - PNL contesta la CCR si cere alegeri anticipate
Foto: B1TV

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a transmis, miercuri, ca, dupa votul din Senat in cazul lui Dan Sova, "PNL cere alegeri anticipate pentru a da tarii un nou Parlament, cu o noua legitimitate si un restart in relatia dintre clasa politica si cetateni, echivalent celui din noiembrie 2014".

"Ceea ce s-a intamplat, astazi, este o sfidare a romanilor, a justitiei, a statului de drept. Astazi, PSD si Victor Ponta au orchestrat, in dispret total fata de cetatenii Romaniei, o piesa noua, de natura procedurala, cu aceeasi intentie: blocarea justitiei. E inca o lectie prin care Victor Ponta ne arata ca nu vom fi niciodata, nici noi, nici romanii, egalii PSD", se precizeaza intr-un comunicat de presa semnat de Alina Gorghiu.

Mirul salveaza parlamentarii de DNA: Sova scapa, Valcov poate fi arestat LIVE

"PNL cere alegeri anticipate pentru a da tarii un nou Parlament, cu o noua legitimitate si un restart in relatia dintre clasa politica si cetateni, echivalent celui din noiembrie 2014", a anuntat Alina Gorghiu.

Mai mult, PNL va ataca la Curtea COnstitutionala decizia Senatului de respingere a cererii DNA pentru incuviintarea arestarii preventive a lui Dan Sova, in acest moment cautand solutii juridice pentru a demara acest demers.

Ea precizeaza ca singura diferenta intre votul in cazul lui Sova si Valcov este ca "cel din urma a ales o cale demna".

Gorghiu: Sova se agata de numele meu. Le-am transmis colegilor sa nu se lase intimidati

"Prin votul senatorilor PSD, Victor Ponta arunca in aer credibilitatea unei tari intregi, pentru a nu pierde puterea, Palatul Victoria. Votul de astazi confirma ceea ce spunem de vreme indelungata: PSD este umbrela coruptiei, iar Victor Ponta manerul de care se agata toti cei care au probleme cu legea. Aceasta este integritatea PSD: mimeaza, in interior, un statut drept, dar raman aceiasi adversari ai statului de drept", se mai precizeaza in comunicatul de presa al PNL.

Alina Gorghiu mentioneaza ca pentru ca toti sa fim egali in fata justitiei, si politicieni si cetateni, singura solutie este judecata romanilor, in cadrul alegerilor anticipate.

Predoiu: O mostra a "societatii omenoase". Prietenii lui Ponta sunt intangibili

Votul dat in Senat pentru respingerea retinerii si arestarii senatorului PSD Dan Sova arata ca "prietenii lui Ponta sunt intangibili", acesta fiind un "nou exemplu al societatii omenoase" promovate de premier, a declarat prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu.

"Votul pentru Dan Sova este un exemplu al 'societatii omenoase': prietenii lui Ponta sunt intangibili. Cat timp va exista guvernul Ponata, coruptii stau linistiti. Cum e cu 'interesul national'?", a spus prim-vicepresedintele PNL.

Colega din Senat care l-a dat cu mir pe Sova: Lasati-ma cu Constitutia!

Rezultatul oficial al votului senatorilor in cazul cererii DNA vizandu-l pe Dan Sova a fost anuntat in plen, Senatul neincuviintand arestarea preventiva a acestuia, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii.

Potrivit anuntului oficial facut in plen in urma numaratorii voturilor, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor, Senatul nu incuviinteaza arestarea preventiva a lui Dan Sova.

Udrea acuza parlamentarii de dubla masura: Daca imi aplicau aceleasi reguli ca lui Sova eram libera

Numarul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.

Din cele 151 de vorturi exprimate in cazul solicitarii vizandu-l pe Dan Sova, au fost inregistrate 79 de optiuni "pentru", 67 "contra", iar 5 voturi au fost anulate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#vot Senat Dan Sova, #Alina Gorghiu vot Sova, #Alina Gorghiu alegeri anticipate, #Catalin Predoiu vot Sova , #senator