Dan Sova, la iesirea din detentie: Inchisoarea, o experienta umilitoare

Joi, 20 Decembrie 2018, ora 07:51
14363 citiri
Dan Sova, la iesirea din detentie: Inchisoarea, o experienta umilitoare
Foto: Digi24 TV

Fostul senator PSD Dan Sova a declarat, in noaptea de miercuri spre joi, la iesirea din detentie, ca urmare deciziei ICCJ, ca exact judecatorul care a facut diferenta in cazul condamnarii sale este cel care nu ar fi trebuit sa fie in complet, referindu-se la constituirea ilegla a completurilor de 5 judecatori de la instanta suprema.

"Eu am fost condamnat printr-o decizie luata cu 3 la 2. Doi judecatori au sustinut achitarea. Cel de-al treilea judecator era cel care nu ar fi trebuit sa fie in complet", a afirmat Sova.

In ceea ce priveste experienta din inchisoare, el a descris-o ca fiind "umilitoare".

"Admite cererea de suspendare a executarii sentintei penale nr. 506 din 25 septembrie 2017 pronuntate de Sectia penala a Inaltei Curti in dosarul nr. 526/1/2016, definitiva prin decizia penala nr. 108 din 20 iunie 2018, pronuntata de completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul nr. 3174/1/2017, pana la solutionarea definitiva a contestatiei in anulare.

Dispune punerea de indata in libertate a contestatorului condamnat Sova Dan-Coman de sub puterea mandatului de executare a pedepsei emis in baza sentintei penale nr. 506 din 25 septembrie 2017 pronuntate de Sectia penala a Inaltei Curti in dosarul nr. 526/1/2016, definitiva prin decizia penala nr. 108 din 20 iunie 2018, pronuntata de Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul nr. 3174/1/2017, daca nu este arestat in alta cauza", se arata in decizia instantei in urma careia Sova a fost pus in libertate.

Instanta a admis in principiu contestatia in anulare formulata de Dan Sova impotriva deciziei de condamnare si a fixat termen pentru solutionarea pe fond pe 21 ianuarie 2019, cand va fi citat si Sova.

Dan Sova a fost condamnat in 20 iunie la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul CET Govora, in care este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET si o firma de avocatura.

Decizii similare au fost date in cazurile lui Rudel Obreja si Constantin Nita.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Dan Sova iese inchisoare, #Dan Sova eliberat , #stiri Dan Coman Sova