Milionul lui Dan Sova (Opinii)

Joi, 02 August 2012, ora 00:45
15339 citiri
Milionul lui Dan Sova (Opinii)

Crin Antonescu si Victor Ponta ne asigura pe toate vocile ca referendumul a fost corect. Macar cu atat se pot lauda, daca pe Traian Basescu se pare ca nu-l pot urni de la Palatul Cotroceni. Eu am mari indoieli in privinta acestei corectitudini.

Cine a fost la tara in 29 iulie (eu am fost) stie exact cam cum s-a votat in mediul rural. Acolo oamenii se tem de primar, pentru ca mai toti au interese la primarie. Cu o adeverinta, cu un ajutor social, putini sunt cei care nu ajung macar o data pe an la mana primarului. Iar primarii si-au facut datoria de partid. Spre seara multi sateni au primit telefon de la reprezentanti ai primarului, care le spuneau ca edilul nu i-a vazut astazi la vot. Cei mai multi, chiar daca nu aveau intentia sa voteze, s-au conformat rapid, sub presiunea acestei amenintari implicite.

Pentru cei "mai grei de cap", mai incapatanati sau fara telefon a functionat la turatie maxima urna mobila. De cum a inceput sa apuna soarele, ea a fost plimbata din curte in curte si absentul tot n-a scapat. Si bine ca n-a scapat, caci altfel il stergea Crin Antonescu din Cartea Viilor, atunci cand a spus ca in tara noatra exista 8 milioane si jumatate de romani vii.

Urna mobila a fost plimbata chiar si prin orase, in marea disperare de cauza. Votul DA sau NU era la fel de bun, pentru toata aceasta operatiune n-a avut ca scop decat umflarea prezentei. Dar simplul fapt ca nu au existat, in general, presiuni privind continutul votul, insasi aceasta hartuire, chiar santajare pentru prezenta la vot este o forma de frauda.

Dar daca acest tip de furt va fi mai greu de cuantificat, exista un alt tip care ar putea iesi la iveala. PDL a anuntat ca va purica listele suplimentare si le va compara pozitie cu pozitie cu listele permanente.

In plus, Autoritatea Electorala Permanenta a anuntat si ea ca a fost finalizata procedura de selectare a softului care sa verifice votul multiplu. Asa ca listele electorale vor fi trecute prin acest soft si in termen de 60 de zile vom avea rezultatul.

E drept ca firma castigatoare a licitatiei este una foarte apropiata de PSD, apartinand trustului controlat de Sebastian Ghita, patronul postului Romania TV si prieten cu Victor Ponta.

Ceva imi spune ca ar putea aparea mari surprize si ca prezenta de 46% ar mai putea intra la apa. Ce imi spune asa ceva? Dan Sova imi spune. Va amintiti ca imediat dupa inchiderea urnelor senatorul PSD a aparut transpirat si transfigurat si a anuntat ca mai exista un milion si jumatate de voturi neluate in calcul, provenind de pe liste suplimentare si din urnele mobile. Ceea ce nu stia domnia sa este ca procesele verbale in functie de care BEC a calculat prezenta contineau deja listele suplimentare si urnele mobile.

Dar dincolo de aceasta eroare, de unde stia Dan Sova cate voturi sunt pe listele suplimentare si prin urnele mobile? Daca nu intram in zona paranormalului, am o singura explicatie: acesta ar putea sa fie numarul de voturi pe care USL si-a propus sa-l adauge fraudulos votului exprimat legal pentru a atinge cvorumul de prezenta. Ca milionul si jumatate nu i-a fost suficient, arata cat de mica a fost prezenta reala la vot.

Un milion si jumatate inseamna cam 8 procente din listele electorale, deci fara ele am fi avut o prezenta de cam 38%, adica exact cea avansata de cei care se pricep dupa ce au vazut prezentele inregistrate pana spre ora 18:00, cand pare sa fi inceput marele asalt.

Dincolo de corectarea prezentei la referendum, verificarea la sange a listelor este necesara si dintr-un motiv chiar mai important. O actiune serioasa cu consecinte nemiloase de combatere a votului multiplu este vital necesara pentru ca dupa 23 de ani de democratie Romania sa iasa in sfarsit de sub zodia carnavalului electoral, in care fiecare voteaza de cate ori vrea si in cate sectii il poate duce autobuzul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Sova milion voturi, #referendum Basescu alegatori, #prag alegatori referendum , #stiri Dan Coman Sova