Ziare.com

Tv Ziare.com Dan Sova: Averile ilicite ale alesilor, protejate de noua lege a ANI?

de Irina Ursu
Joi, 01 Iulie 2010, ora 12:40

   

Tv Ziare.com Dan Sova: Averile ilicite ale alesilor, protejate de noua lege a ANI?
Noua lege de functionare a Agentiei Nationale de Integritate a fost votata miercuri, in forma finala, de plenul Senatului, camera decizionala.

Legea fusese retrimisa Parlamentului de catre presedintele Traian Basescu, nemultumit de restrangerea unor atributii ale Agentiei decisa de parlamentari dupa ce Curtea Constitutionala a stabilit ca anumite prevederi ale legii sunt neconstitutionale.

In timp ce Camera Deputatilor, prima sesizata, a tinut cont de toate observatiile presedintelui, senatorii din comisia juridica si cea pentru drepturile omului au eliminat, din nou, majoritatea acestor prevederi.

Votul final dat miercuri de senatori a starnit certuri aprinse si replici taioase in Parlament, dar si nemultumirea societatii civile si a unor diplomati straini prezenti la Bucuresti, cum ar fi ambasadorul SUA, Mark Gitenstein.

Senatorul PSD Dan Coman Sova, membru in Comisia Juridica in care au fost respinse solicitarile presedintelui Traian Basescu, va raspunde joi, incepand cu ora 13.50, intrebarilor cititorilor Ziare.com pe tema modificarilor Legii ANI.

Protejeaza noua forma a Legii ANI averile ilicite ale alesilor? Va afecta legea ANI raportul de monitorizare a Justitiei din Romania, care va fi facut public de Comisia Europeana in luna iulie?

Care sunt motivele pentru care s-a refuzat infiintarea comisiilor de control al averilor? Isi pierd credibilitatea politicienii adoptand o lege care, la prima vedere, ii protejeaza si este facuta pentru propriul interes?

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 13.45, in dialog cu senatorul PSD Dan Sova.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1054 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

dupa cate stiu eu.........

presedintele decide daca semneaza sau nu.Fara consensul scris al presedintelui nici o lege nu e valabila asa ca........poate sa o retrimita din nou la parlament.

 

parca numai o data o poate trimite spre reexaminare ...dupa aceea este obligat sa o promulge in forma finala ...senatul fiind camera decizionala ....camera deputatilor a luat act de propunerile presedintelui iar senatul NU

senatorii au golit legea de continut stiind ca ei sunt camera decizionala ....SE IMPUNE URGENT PARLAMENT UNICAMERAL.

ANI =AVERI NATIONALE ILICITE ???

DAR PRIN INSTAURAREA PCR POATE DEVENI : ANI =AVERI NATIONALIZATE INCHIRIABILE ???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor