TV Ziare.com: Poate bloca Curtea Constitutionala suspendarea lui Traian Basescu?

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 11:30
2918 citiri
TV Ziare.com: Poate bloca Curtea Constitutionala suspendarea lui Traian Basescu?

TV Ziare.com va invita, luni, incepand cu ora 13.45, sa intrati in dialog cu senatorul social democrat Dan-Coman Sova.

Invitatul Ziare.com va discuta pe marginea amendamentului adus la legea de functionare a Curtii Constitutionale prin care se introduce un filtru suplimentar de verificare de catre magistratii constitutionali a hotararilor plenului Camerei Deputatilor, ale plenului Senatului si ale plenului Camerelor Reunite.

Poate Curtea Constitutionala prin aceasta noua parghie avuta la dispozitie sa impiedice suspendarea presedintelui Traian Basescu?

Pana acum procedura de suspendare prevedea ca hotararea Curtii Constitutionale este doar consultativa, insa dupa intrarea in vigoare a noii legi nu se va mai putea ajunge la referendum daca judecatorii CC, majoritari in favoarea lui Traian Basescu, vor decide reluarea votului pentru nerespectarea unor forme procedurale.

Cat de activ va fi rolul Curtii Constitutionale in procesul de suspendare, in conditiile in care decizia de suspendare este una politica, iar CC nu poate judeca decizii politice, ci doar conformitatea cu Constitutia a unor texte legale, ori a unor proceduri parlamentare?

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 13.45.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Dan Coman Sova, #amendament legea Curtii Constitutionale, #suspendare Traian Basescu , #stiri Dan Coman Sova