Dan Diaconescu - Ce promite

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 15:00
4587 citiri
Dan Diaconescu - Ce promite
Foto: Facebook/Dan Diaconescu

Dan Diaconescu este candidatul PP-DD la alegerile prezidentiale, invocand "o revolutie a votului" pentru scrutinul din noiembrie. Totodata, el promite ca, daca va fi ales presedintele Romaniei, va cere rejudecarea dosarului Elodia Ghinescu.

Politica externa

In materie de politica externa, Dan Diaconescu spune ca, daca va ajunge la Cotroceni, va uni Romania cu Republica Moldova si va recupera datoria istorica pe care o are Germania fata de Romania.

De asemenea, fondatorul PP-DD le transmite votantilor ca, din postura de presedinte, va intrerupe acordul de colaborare a Romaniei cu Fondul Monetar International.

Totul despre candidatul Dan Diaconescu

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Armata/servicii

Diaconescu promite "salarii si pensii la nivel NATO pentru Armata".

Sanatate, educatie

In programul politic, candidatul Dan Diaconescu promite "adevarata reforma in Educatie si Sanatate", fara a oferi insa detalii suplimentare. Un alt punct in programul fondatorului PP-DD este "obligativitatea folosirii limbii romane in toate institutiile de stat".

Justitie

In materie de justitie, Diaconescu propune mai multe referendumuri, printre care cel pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, legalizarea prostitutiei si pentru revenirea la monarhie.

De asemenea, Dan Diaconescu promite ca Avocatul Poporului, procurorul general si seful Politiei Romane vor fi alesi, prin vot, de cetateni.

Un alt punct in programul sau politic este o lege a amnistiei pentru "cei care stau pe nedrept in inchisoare". De asemenea, DD promite ca va cere rejudecarea dosarului Elodia Ghinescu, daca va ajunge pe scaunul de la Cotroceni.

"Eu cred ca un nou procuror general trebuie sa redeschida acest caz, apoi cazul sa fie judecat de un tribunal cu jurati care sa decida daca Cioaca e sau nu vinovat", a spus candidatul PP-DD. Totodata, DD vrea introducerea juratilor in instante.

Pe de alta parte, Dan Diaconescu vrea sa interzica migratia alesilor locali si propune un Legislativ cu cel mult 300 de parlamentari si cel mult doua mandate pentru fiecare ales.

Economie

Candidatul PP-DD promite marirea pensiilor, a salariilor si a alocatiilor si o lege a amnistiei fiscale pentru persoane fizice si IMM-uri.

De la Cotroceni, DD ar interzice explorarea gazelor de sist si ar anula taxa auto, potrivit programului sau politic.

Aceste articole de prezentare a candidatilor la alegeri sunt realizate pe baza programului prezidential si declaratiilor fiecaruia dintre ei. Unde exista putine date, vor fi actualizate in timpul campaniei electorale.

Citește și:
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
#ce promite Dan Diaconescu, #candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Dan Diaconescu prezidentiale 2014, #ce promit candidatii , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014