Dan Diaconescu - Ce promite

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 15:00
4790 citiri
Dan Diaconescu - Ce promite
Foto: Facebook/Dan Diaconescu

Dan Diaconescu este candidatul PP-DD la alegerile prezidentiale, invocand "o revolutie a votului" pentru scrutinul din noiembrie. Totodata, el promite ca, daca va fi ales presedintele Romaniei, va cere rejudecarea dosarului Elodia Ghinescu.

Politica externa

In materie de politica externa, Dan Diaconescu spune ca, daca va ajunge la Cotroceni, va uni Romania cu Republica Moldova si va recupera datoria istorica pe care o are Germania fata de Romania.

De asemenea, fondatorul PP-DD le transmite votantilor ca, din postura de presedinte, va intrerupe acordul de colaborare a Romaniei cu Fondul Monetar International.

Totul despre candidatul Dan Diaconescu

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Armata/servicii

Diaconescu promite "salarii si pensii la nivel NATO pentru Armata".

Sanatate, educatie

In programul politic, candidatul Dan Diaconescu promite "adevarata reforma in Educatie si Sanatate", fara a oferi insa detalii suplimentare. Un alt punct in programul fondatorului PP-DD este "obligativitatea folosirii limbii romane in toate institutiile de stat".

Justitie

In materie de justitie, Diaconescu propune mai multe referendumuri, printre care cel pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, legalizarea prostitutiei si pentru revenirea la monarhie.

De asemenea, Dan Diaconescu promite ca Avocatul Poporului, procurorul general si seful Politiei Romane vor fi alesi, prin vot, de cetateni.

Un alt punct in programul sau politic este o lege a amnistiei pentru "cei care stau pe nedrept in inchisoare". De asemenea, DD promite ca va cere rejudecarea dosarului Elodia Ghinescu, daca va ajunge pe scaunul de la Cotroceni.

"Eu cred ca un nou procuror general trebuie sa redeschida acest caz, apoi cazul sa fie judecat de un tribunal cu jurati care sa decida daca Cioaca e sau nu vinovat", a spus candidatul PP-DD. Totodata, DD vrea introducerea juratilor in instante.

Pe de alta parte, Dan Diaconescu vrea sa interzica migratia alesilor locali si propune un Legislativ cu cel mult 300 de parlamentari si cel mult doua mandate pentru fiecare ales.

Economie

Candidatul PP-DD promite marirea pensiilor, a salariilor si a alocatiilor si o lege a amnistiei fiscale pentru persoane fizice si IMM-uri.

De la Cotroceni, DD ar interzice explorarea gazelor de sist si ar anula taxa auto, potrivit programului sau politic.

Aceste articole de prezentare a candidatilor la alegeri sunt realizate pe baza programului prezidential si declaratiilor fiecaruia dintre ei. Unde exista putine date, vor fi actualizate in timpul campaniei electorale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ce promite Dan Diaconescu, #candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Dan Diaconescu prezidentiale 2014, #ce promit candidatii , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014