Fostul patron OTV Dan Diaconescu s-a reîntors joi, 13 aprilie, în vila lui din centrul Capitalei, la o săptămâna după ce fusese „umflat” de mascați pentru infracțiunile de act sexual cu un minor și folosire a prostituției infantile, ambele în formă continuată. Cum faptele ar fi fost comise în 2020 și 2021, judecătorii au apreciat că fostul jurnalist poate fi cercetat sub control judiciar.
Dan Diaconescu a susținut în ultima săptămână că este „total nevinovat” și că stenogramele în care el se interesa despre „o fată virgină” ar fi „trunchiate şi montate”.
Totuși, fostul patron OTV admite că a fost șantajat cu un filmuleț în care apărea „fără tricou şi cu pantalonii pe el”.
Detaliul este extrem de important, nu neapărat sub aspectul circumstanțelor în care s-ar fi lăsat filmat Dan Diaconescu într-o asemenea ipostază, ci din perspectiva „semnelor distinctive” pe care fostul patron OTV le are, adică niște tatuaje - așa cum au precizat surse apropiate anchetei pentru Ziare.com.
Ar fi vorba despre două tatuaje pe care Dan Diaconescu și le-ar fi făcut în tinerețe și de care nu este deloc mândru, motiv pentru care nu își dă tricoul jos nici la plajă.
Tocmai de aceea, una dintre fete a fost întrebată în mod expres dacă Dan Diaconescu are „semne distinctive” pe corp, iar acesta a precizat că nu a reținut acest aspect, deoarece nu s-a uitat la acesta în timp ce întreţineau relaţii sexuale, pentru că „nu se simţea confortabil, el fiind doar un client”.
Un alt detaliu pe care Dan Diaconescu va trebui să îl explice la proces este cum a ajuns să cazeze două minore la un hotel din Olimp pe cheltuiala lui, acolo unde acestea au stat câteva zile, deși le cunoscuse după ce acestea i-au cerut să își facă un selfie cu el.
„L-au rugat să facă o poză de tip selfîe, iar acesta a acceptat, procedând în acest mod cu toţi fanii. Suspectul le-a facilitat această favoare, iar după ce persoanele respective, având în vedere ora târzie, au motivat că nu mai au posibilitatea să plece la domiciliul lor, situat în altă localitate şi că ar dori să fie ajutate cu o cazare. Suspectul a arătat că el beneficia de (...), motiv pentru care a trimis cele două persoane la (...) pentru a se caza din partea lui”, se arată în documentele instanţei consultate de News.ro.
Magistratul de la Judecătoria Constanţa care a respins solicitarea procurorilor de arestare preventivă a lui Dan Diaconescu explica decizia de a-l trimite în arest la domiciliu arătând că aceasta este „necesară şi suficientă”, dar şi „proporţională cu gravitatea acuzaţiilor penale” aduse suspectului.
Reamintim că Dan Diaconescu este acuzat de două infracțiuni grave, pentru care riscă până la 10 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.
Art. 220 - Actul sexual cu un minor (Lege 217/2020)
Art. 216 indice 1 - Folosirea prostituţiei infantile (Ordonanța de urgenţă 18/2016)
„Coada” de 2 ani pe care Dan Diaconescu o are din dosarul de șantaj
La eventuala pedeapsă din noul dosar de sex cu minore se vor adăuga cei 2 ani pe care Dan Diaconescu îi mai are de executat dintr-o mai veche pedeapsă, ce de 5 ani și 6 luni de pușcărie la care a fost condamnat în 2015 pentru șantaj.
În limbajul recidiviștilor, restul neexecutat de pedeapsă se numește „coadă”, pentru că judecătorul o adaugă la sfârșitul condamnării pentru noua faptă.
Dan Diaconescu a fost eliberat din închisoare pe 29 noiembrie 2017, când executase deja 2/3 din pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare la care fusese condamnat pe data de 5 martie 2015.
La calculul zilelor executate au fost incluse și zilele de arest preventiv, cele de muncă în penitenciar, precum și cele câștigate pentru că a scris „cărți”.
Și cu ocazia acelui proces, Dan Diaconescu a încercat tot timpul să acrediteze ideea că el este nevinovat pentru șantajul la adresa fostului primar al comunei Zărand, Ion Moț, însă probele administrate în timpul procesului au dovedit contrariul.
Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii „Dan Diaconescu Direct” din 21 iulie 2009, difuzată de postul de televiziune OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Dorel Pârv (realizator de programe la OTV), pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 de euro.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa anunţase printr-un comunicat de presă că la data de 15 martie 2023 anchetatorii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile.
Astfel, cu ocazia efectuării unei percheziţii informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
„În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie - noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D., un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300 - 400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, se arată în comunicat.
Sursa citată menţionează că la locuinţa lui Dan Diaconescu din Bucureşti şi la cea din Constanţa au avut loc, joi, două percheziţii.
Dar prostitutia infantila nu poate fi cap de acuzare pentru DD.... Vezi tot