Dan Diaconescu: Procurorul s-a bucurat ca un toreador

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 19:04
3647 citiri
Dan Diaconescu: Procurorul s-a bucurat ca un toreador

Patronul OTV Dan Diaconescu a spus, vineri, in fata judecatorilor Tribunalului Bucuresti (TB), care au judecat recursul sau si al clarvazatorului Doru Parv impotriva deciziei prin care au fost arestati preventiv, ca procurorul de caz s-a bucurat "ca un toreador" la aflarea verdictului de arestare.

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa ia o decizie definitiva, vineri, cu privire la arestarea lui Dan Diaconescu si a lui Doru Parv.

In sustinerea recursului lui Dan Diaconescu, avocatii acestuia, Gheorghita Mateut si Ovidiu Budusan, au spus ca decizia judecatoriei prin care patronul OTV a fost arestat preventiv nu este legala. In primul rand, a fost invocata necompetenta DNA de anchetare a faptelor lui Diaconescu, dar si faptul ca dosarul a fost analizat inainte de un alt procuror, care nu a solicitat arestarea sa.

Avocatul Daniel Fenechiu, care l-a reprezentat pe Doru Parv, a spus ca nu reprezinta pericol public si nu este vina acestuia ca nu a putut prezenta la DNA o fisa de cazier completa.

De cealalta parte, procurorul de sedinta a sustinut ca Dan Diaonescu nu a fost sincer atunci cand a dat declaratii la DNA, caracterizandu-l pe acesta drept "un adevarat pericol public". Mai mult, procurorul a reprodus in sedinta de judecata o parte din injuriile care i-au fost aduse la postul de televiziune OTV: "domnule procuror, esti un bou" sau "cap de rama fara dinti".

De asemenea, reprezentantul DNA a sustinut ca libertatea presei este inteleasa "in sensul OTV".

Dan Diaconescu a adaugat, in ultimul cuvant in fata instantei, ca se bucura de o cota de 65% credibilitate in Romania, iar el nu are nicio vina ca anumiti colegi de-ai sai "fac manopere" pe la spatele sau. "Lucrurile sunt simple, domnul procuror le complica", a adaugat patronul OTV. Mai mult, Diaconescu s-a intrebat retoric de ce procurorul l-a acuzat ca aduce in emisiunile de la OTV numai infractori, "oare Traian Basescu, Elena Udrea, Victor Ponta sunt infractori?".

Sedinta de judecata a durat aproximtiv patru ore si, desi era programata pentru ora 13.00, a inceput aproximativ 30 de minute mai tarziu, din cauza imbulzelii si a zgomotului. Inainte de inceperea sedintei, angajatii si jurnalistii OTV, dar si aproximativ 30 de sustinatori ai lui Diaconescu, in majoritate femei in varsta, s-au strans in fata salii de judecata, incercand sa ii impiedice pe ceilalti reporteri sa intre in sala.

Tribunalul Bucuresti a judecat, vineri, recursurile declarate de Dan Diaconescu, patronul OTV, si de Doru Parv, realizatorul unei emisiuni despre paranormal la acelasi post de televiziune, impotriva deciziei de miercuri a Judecatoriei Sectorului 1, prin care au fost arestati preventiv pentru 29 de zile.

Dan Diaconescu si un colaborator al OTV, Doru Parv, au fost arestati preventiv miercuri dimineata, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor DNA, dupa ce acestia l-ar fi santajat pe primarul unei comune din judetul Arad, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Dan Diaconescu proces, #Dan Diaconescu DNA, #Dan Diaconescu arestat , #DNA