Dan Diaconescu si Doru Parv, retinuti de DNA (Video)

Marti, 22 Iunie 2010, ora 12:18
16595 citiri
Dan Diaconescu si Doru Parv, retinuti de DNA (Video)
Foto: antena 3

Dan Diaconescu, patronul OTV, si Doru Parv, clarvazator, au fost retinuti de DNA pentru 24 de ore, marti de dimineata. Diaconescu si Parv sunt retinuti pentru santaj si amenintare in legatura cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot.

Patronul postului de televiziune OTV a fost audiat de procurorii DNA timp de aproximativ 15 ore.

Cei doi urmeaza sa fie dusi in fata magistratilor de la Judecatoria Sectorului 1, la ora 13.00, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Dan Diaconescu a spus la iesirea de la DNA ca este "primul jurnalist retinut pentru un promo" si ca a fost "tras pe sfoara".

"Parv a declarat ca nu a savarsit aceasta actiune, ca nu a actionat nici in nume personal, nici in numele lui Diaconescu", a spus avocatul lui Dan Diaconescu, care sustine ca este vorba de un "dosar politic" impotriva patronului OTV si ca Parv ar fi "doar un pion".

Doru Parv, prezentatorul unei emisiuni de la OTV despre clarvazatori, a fost adus, marti dimineata, la DNA, de o masina a Politiei, pentru a fi audiat in dosarul in care este cercetat alaturi de Dan Diaconescu pentru santaj.

Doru Parv nu avea catuse, el fiind doar escortat de politistii, care l-au adus in baza unui mandat de aducere. Clarvazatorul nu a vrut sa faca nicio declaratie la intrarea in DNA.

Dan Diaconescu in catuse, la DNA: Sunt primul ziarist din Romania arestat pentru un promo

Diaconescu este invinuit pentru santaj si amenintare, dupa ce i-ar fi cerut bani unui primar dintr-o comuna aradeana, ca sa nu faca public un material compromitator despre acesta.

Dan Diaconescu, acuzat de santaj

Avocatul Daniel Fenechiu a declarat, luni, la sediul DNA, ca procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta lui Dan Diaconescu invinuirile de santaj si amenintare in dosarul in care Doru Parv ar fi santajat un primar aradean.

De asemenea, avocatul a mai spus ca singura proba a procurorilor este un promo difuzat pe OTV inainte de emisiunea lui Diaconescu din 21-22 iulie 2009, in care se anuntau dezvaluiri despre primarul comunei aradene Zarand, Ioan Florin Mot.

Avocatul lui Dan Diaconescu: Dosarul este alcatuit 99% din inregistrari

Tonel Pop, avocatul lui Dan Diaconescu, a declarat ca, in opinia sa, procurorii nu au probe solide in defavoarea clientului sau si ca dosarul este 99% construit pe baza unor inregistrari ambientale sau telefonice "asa cum este moda acum".

Avocatul a mai spus ca, in opinia sa, Dan Diaconescu nu ar trebui sa fie arestat pentru 29 de zile, asa cum este de presupus ca se va intampla, pentru ca el nu reprezinta un pericol concret pentru ordinea publica.

"Nu toti cei care savarsesc o infractiune trebuie retinuti sau arestati preventiv", a subliniat Pop.

Intrebat de jurnalisti cand ar fi fost primite sumele de bani de catre cei doi jurnalisti de la OTV, inainte sau dupa denuntul facut de primarul din Zarand, avocatul a raspuns ca denuntul a fost ulterior, dar a tinut sa precizeze foarte clar ca Dan Diaconescu nu a primit niciun ban si ca indiferent ce s-a petrecut intre Doru Parv si primarul respectiv, acestia avand diverse afaceri impreuna, clientul sau nu a fost implicat in niciun fel.

Caseta cu un promo despre primarul din Zarand

Procurorii DNA au ridicat, luni, de la sediul televiziunii OTV o caseta cu inregistrarea unei emisiuni a lui Dan Diaconescu, din luna iulie 2009, insa nu l-au gasit acasa pe realizatorul TV, care era plecat din Bucuresti.

Dosarul instrumentat de procurorii anticoruptie il viza initial pe Doru Parv, prezentatorul unei emisiunii despre paranormal, de la Oglinda TV.

DNA a pus in miscare actiunea penala fata de prezentator, intocmind si rechizitoriul in cauza, insa a decis, ulterior, sa schimbe incadrarea juridica din trafic de influenta pentru Parv si sa extinda cercetarile fata de Dan Diaconescu.

Plangerea a fost facuta la DNA de catre primarul comunei aradene Zarand, Ioan Florin Mot, care sustine ca Doru Parv i-a cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza la OTV un material compromitator, despre averea uriasa a acestuia.

Materialul fusese inregistrat de reporterii televiziunii Oglinda TV.

In luna februarie, realizatorul TV Dan Diaconescu s-a prezentat la sediul DNA, unde a fost audiat in calitate de martor, declarau, la acel moment, surse judiciare.

Cu toate acestea, Diaconescu a spus, la iesirea de la DNA, ca a venit sa faca un interviu, desi nu era insotit de o echipa de filmare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Dan Diaconescu arestat, #Dan Diaconescu retinut DNA, #Dan Diaconescu OTV, #Dan Diaconescu santaj, #Doru Parv santaj OTV , #DNA
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Vor mai ajunge si altii . Daca a facut asa ceva , Diaconescu e un ... puneti Dvs ce nu pot pune eu . Pentru mine este incredibila relati asta cu escrocul ala "clarvazator" ,