DNA cere 7 ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 11:30
5682 citiri
DNA cere 7 ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptiei (DNA) au cerut, luni, sapte ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu, in dosarul in care fondatorul postului OTV este acuzat de santaj.

Acesta a fost condamnat in prima instanta la trei ani de inchisoare cu executare de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, iar acum DNA cere ca Dan Diaconescu sa execute o pedeapsa de sapte ani de detentie, arata B1 TV.

Procurorii anticoruptie sustin ca fondaturul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, inca nu si-a recunoscut fapta si nici nu da semne ca s-ar fi indreptat, el fiind acuzat de doua infractiuni de santaj.

Dan Diaconescu, condamnat la inchisoare cu executare

Dan Diaconescu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, pe 18 decembrie 2013, de catre Judecatoria Sectorului 1, insa decizia nu a fost definitiva.

La termenul respectiv, procurorii anticoruptie au cerut noua ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu si opt ani pentru alt inculpat, Doru Parv, in dosarul in care acestia sunt judecati pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand si a unui om de afaceri.

DNA cere 9 ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu, el vorbeste despre prezidentiale

Pentru al treilea inculpat din dosar, Mitrus Ghezea, procurorii au cerut atunci sapte ani de inchisoare.

In anul 2010, patronul OTV a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru santajarea unui primar si a unui om de afaceri dintr-o comuna din Arad. Alaturi de liderul PP-DD, au mai fost trimisi in judecata si clarvazatorul de la OTV, Doru Parv, precum si pe Mitrus Ghezea, fost patron al unui ziar de scandal si colaborator OTV.

Toti trei sunt acuzati ca i-ar fi santajat pe edil si pe afacerist, amenintandu-i ca daca nu vor achita 200.000 de euro, postul lui Dan Diaconescu va difuza o ancheta compromitatoare. Astfel, Dan Diaconescu si complicii sai au facut presiuni asupra edilului, pe care l-ar fi determinat sa dea 30.000 de euro si 42.000 de lei, intermediar in acest proces fiind Doru Parv.

#Dan Diaconescu inchisoare, #Dan Diaconescu 7 ani inchisoare, #Dan Diaconescu santaj, #Dan Diaconescu DNA , #DNA
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
7 anisori pour DD ?!?!? In mod sigur, situatia sa stomatologica se
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Asa să fie şi să-l şi înhaţe!