Stenograme in dosarul lui Diaconescu: Patronul OTV a cerut spaga de 100.000 de euro

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 21:29
3877 citiri
Stenograme in dosarul lui Diaconescu: Patronul OTV a cerut spaga de 100.000 de euro
Foto: Pagina de media

Dan Diaconescu, patronul OTV, si Mitrus Ghezea, fost director al publicatiei "Atac la persoana", ar fi cerut spaga de 100.000 de euro, potrivit unui martor, reiese din rechizitoriul prin care Diaconescu a fost deferit justitiei.

In document, obtinut de Mediafax, procurorii DNA noteaza ca inregistrarea este facuta pe 28 aprilie 2005, fiind o convorbire intre martorul Sorin Gheorghe Cociuban Micula si martorul Marcel Puscas.

Cei doi au discutat despre un presupus santaj facut de Diaconescu si Ghezea asupra omului de afaceri Petre Paul Tardea, asociat al lui Micula la jocul Eurotombola.

In timpul discutiei, Marcel Puscas mentioneaza ca a platit deja 4.500 de euro avans. Aceasta adauga ca i-a oferit spaga lui Dan Diaconescu, deoarece el "il tine in frau" pe Ghezea.

Ulterior, Puscas spune ca Ghezea i-a spus ca relatia este tocmai invers, adica el l-ar controla pe Diaconescu.

In plus, Puscas sustine ca Dan Diaconescu a vrut sa semneze un contract de publicitate pentru suma de 100.000 de euro ceruta, pentru a nu avea probleme.

In rechizitoriu, procurorii noteaza ca fost fotbalist Puscas a fost audiat pentru confirmarea veridicitatii acestor discutii, iar acesta a refuzat sa le recunoasca, cel putin iniatial.

Puscas a decis sa declare adevarul doar in faza de prezentare a dosarului de urmarire penala, pentru a evita trimiterea in judecata pentru marturie mincinoasa.

Dan Diaconescu, Mitrus Ghezea si Doru Parv a fost trimisi in judecata pentru santajarea primarului comunei Zarand, Ion Mot, si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Dan Diaconescu DNA, #santaj Dan Diaconescu, #Dan Diaconescu proces , #DNA