Chiliman si Vanghelie, chemati la DNA in dosarul Dan Diaconescu

Joi, 24 Iunie 2010, ora 19:52
1962 citiri

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost chemat telefonic la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul patronului OTV, potrivit purtatorului de cuvant al primariei, Alexandru Ichim, iar surse municipale au declarat ca si edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost chemat la DNA.

Potrivit purtatorului de cuvant al primariei sectorului 1, Andrei Chiliman a primit un telefon de la un domn care s-a recomandat a fi de la DNA, care i-a spus ca este chemat la DNA in dosarul lui Dan Diaconescu.

"Probabil vor fi chemati la DNA toti primarii de sector. Andrei Chiliman nu are nicio legatura cu cazul, nu a purtat conversatii telefonice cu Dan Diaconescu si nu a participat la emisiuni la OTV. Persoana care a sunat nu a precizat in ce zi ar trebui sa se prezinte domnul Chiliman la DNA. Primarul prin avocatii sai a cerut sa fie chemat printr-o adresa oficiala", a spus Ichim.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost si el chemat la DNA in cazul patronului OTV, au declarat surse municipale.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost chemat joi la DNA in calitate de martor in dosarul in care Dan Diaconescu este acuzat de santaj. La iesirea de la DNA acesta a declarat ca niciodata nu a fost santajat de presa si nu i s-au cerut bani. Primarul Capitalei a spus ca a fost chemat de procurorii anticoruptie in legatura cu o interceptare din dosarul lui Diaconescu, in care aparea sintagma "am vorbit cu primarul", insa edilul-sef a precizat ca le-a spus anchetatorilor ca nu la el se facea referire.

Dan Diaconescu si un colaborator al OTV, Doru Parv, au fost arestati preventiv miercuri dimineata, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor DNA, dupa ce acestia l-ar fi santajat pe primarul unei comune din judetul Arad, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre acesta.

Eveniment Quarterly Report

Funcționar public de rang înalt din PSD, mișcat de "drama" lui Dumitru Buzatu: "Îmi fac un împrumut și cu mare drag am să-l ajut" VIDEO
Funcționar public de rang înalt din PSD, mișcat de "drama" lui Dumitru Buzatu: "Îmi fac un împrumut și cu mare drag am să-l ajut" VIDEO
Unul dintre cei care au fost la pescuit cu președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, în ziua flagrantului, este directorul DGASPC Vaslui, Dragoș Cazacu. Acesta a anunțat...
Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Parlamentul se reuneşte marţi, de la ora 18.00, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernul pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite....
#Andrei Chiliman DNA, #Marian Vanghelie DNA, #Dan Diaconescu DNA , #OTV