Cristian Pirvulescu: Dan Diaconescu a castigat, indiferent daca are sau nu banii

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 07:33
6295 citiri
Cristian Pirvulescu: Dan Diaconescu a castigat, indiferent daca are sau nu banii
Foto: Arhiva

Politologul Cristian Pirvulescu spune ca patronul OTV, Dan Diaconescu, va iesi castigator din scandalul de la Oltchim, chiar si in cazul in care nu va veni cu banii pentru plata combinatului. "Electoratul lui va creste", spune Pirvulescu.

"Oricare va fi situatia finala, si in cazul in care va aduce banii si in situatia in care nu va aduce banii, Dan Diaconescu a castigat. A castigat in sensul in care, daca nu aduce banii, stabilizeaza un electorat care se afla in scadere dupa alegerile locale, situat undeva pe la 8-9%. Ba chiar, printr-un discurs populist, asa cum stie sa faca, poate sa il mareasca. Multi dintre perdantii tranzitiei, nemultumiti de politicile USL s-ar putea orienta in aceasta zona.

Daca prin acest scandal, si asta a urmarit Dan Diaconescu, poate sa ia captiv un electorat de 15%, atunci acel electorat ii va ramane fidel in urmatoarele doua-trei luni", a declarat Cristian Pirvulescu pentru Ziare.com.

Dan Diaconescu: Sunt un biet ziarist din Caracal care vrea sa salveze Oltchimul

Pe de alta parte, in ipoteza ca Dan Diaconescu chiar va avea suma necesara pentru cumpararea Oltchim, capitalul sau electoral nu va creste senzational.

Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu: Toata planeta este interesata sa cumpere combinatul

"Daca vine cu banii, evident ca isi va majora scorul electoral, potentialul este de pana la 30%, dar nu cred ca asa ceva este posibil. Sondajele de opinie indica 18%, insa nu este nici pe departe o certitudine, va depinde de campanie. Si, totusi, USL este la guvernare, nu va permite un astfel de dezastru", a punctat Pirvulescu.

Politologul a subliniat ca principalul perdant de pe urma cresterii electorale a lui Dan Diaconescu va fi USL.

Ponta: Informatia ca Dan Diaconescu ar dispune de banii pentru Oltchim e falsa

"Principala victima a unei astfel de situatii este USL, pentru ca pana acum persoanele dezavantajate si perdantii tranzitiei votau mai degraba cu USL. PDL-ul ii pierduse, i-a avut, dar i-a pierdut.

USL incearca acum sa lege numele lui Dan Diaconescu de personaje mai putin frecventabile, cum este Sorin Ovidiu Vintu si altele, sa sugereze ca nu este un autentic lider popular, ci un personaj cu interese. Nu va avea succes, tipul asta de campanie se adreseaza unor oameni care oricum nu voteaza cu Dan Diaconescu. Mai este un fenomen pe care il cunoastem din 2000, electoratul nemultumit se orienteaza spre partidele antisistem, cum s-a intamplat cu PRM si nicio campanie nu mai are efect. Nicio campanie nu mai poate sa il convinga.

Perdantii tranzitiei considera, din cand in cand, ca vine momentul sa-si ia revansa. In conditiile astea nici macar cumpararea votului nu mai poate sa asigure ceva. Am exemple din America Latina, situatia de la noi deja incepe sa semene cu cea din America Latina", a concluzionat Cristian Pirvulescu.

Dan Diaconescu a castigat, pe 21 septembrie, licitatia pentru preluarea a 54,80% din actiunile combinatului Oltchim Ramnicu Valcea. Luni este ultima zi in care Diaconescu trebuie sa livreze suma de 203 milioane lei pentru a intra in posesia actiunilor.

Eveniment Quarterly Report

USR va sesiza CCR împotriva legii de creştere a taxelor. Drulă: ”Un adevărat asasinat. Împinge la faliment firmele româneşti”
USR va sesiza CCR împotriva legii de creştere a taxelor. Drulă: ”Un adevărat asasinat. Împinge la faliment firmele româneşti”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza CCR în privinţa proiectului Guvernului PSD-PNL de creştere a taxelor....
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat din nou măsurile fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu și a vorbit despre moțiunea de cenzură pe care o va iniția opoziția. Kelemen Hunor a...
#Pirvulescu Dan Diaconescu Oltchim, #Pirvulescu Dan Diaconescu USL, #Pirvulescu scor electoral Dan Diaconescu , #OTV