Cum a ajuns domnu' Dan salvamarul Romaniei - pamflet

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 23:55
3131 citiri
Cum a ajuns domnu' Dan salvamarul Romaniei - pamflet
Foto: Arhiva

Saptamana trecuta, cateva sute de oameni - unii spun chiar cateva mii - s-au adunat la Timisoara sa proslaveasca PPDD si sa-l aclame pe artizanul formatiunii.

In marele ei entuziasm, multimea s-a repezit sa-i ceara autografe indragitului idol, iar "domnu' Dan", simtindu-se coplesit de un sentiment duios, a raspuns pozitiv, fara sa poata acorda satisfactie tuturor solicitantilor si nici macar solicitantelor.

Jocul de-a puscaria al presedintelui PPDD

Asemenea imbulzeala la autografe nu stiu daca s-a mai vazut in Europa, decat poate numai in ziua cand electoratul italian si-a ales-o ca deputata pe Cicciolina.

Cicciolinul nostru a avut deodata senzatia ca se afla chiar pe autostrada care duce spre glorie. Supralicitand imediat succesul, le-a promis timisorenilor, asa cum noteza ziarul Libertatea, ca va muta capitala Romaniei de la Bucuresti. Cum, unde? La Timisoara, fireste.

In aceeasi zi, timisorenii ramasi cu ochii in soare au aflat si ambitiosul program politic al PPDD, expus in patru puncte, adevarate repere de legatura indisolubila intre trecutul istoric si viitorul luminos, oglindit in OTV:

"Unu - Traian Basescu este presedinte. Doi - Dan Diaconesu a fost la puscarie. Trei - Dan Diaconescu va fi presedinte. Patru - Traian Basescu va fi la puscarie". Cum sa nu aplauzi, cand simti coborand atat intelepciune peste capul tau pustiit?

Cum se construieste un piedestal

La Timisoara, s-au spus multe, dar cel mai impresionant moment a fost acela cand o voce de femeie a strigat din multime "Ne inecam toti, domnu' Dan!", alta a adaugat "Numai domnu' Dan va salva Romania!" si inca vreo cateva au tras concluzia: "Traiasca OTV!".

Un om normal, ascultand asemenea lucruri total anormale, isi poate pune o intrebare cat se poate de pertinenta: Care sa fie secretul fulminantului succes al lui "domnu' Dan"? Ce a facut el deosebit, ca sa ajunga peste noapte, dintr-un zero absolut, un cineva, sa vorbeasca de pe tribuna, sa fie aplaudat, ovationat, adulat?

Cum bine au si observat unii analisti, Dan Diaconescu n-a trebuit sa faca nimic. Toate i le-au facut altii. Si nu de ieri, de azi. De doua decenii, ei pun caramida langa caramida, ca sa inalte piedestalul pe care acum paseste tantos domnu' Dan.

Nici n-am simtit cum a asezat prima caramida domnu' Iliescu, suficient ca sa ni se faca atunci lehamite de FSN. Dupa urmatoarea caramida, pusa de Nastase, ni s-a facut lehamite de PDSR. A mai pus Iliescu inca o caramida, ca sa ne mai scarbim odata, iar caramida lui Constantinescu ne-a buimacit de tot.

"Prometre c'est noble"

Se pare ca piedestalul era deja inaltat, dar nu suficient si nici nu aparuse inca domnu' Dan. Ca sa nu ramana, deci, piedestalul gol, a urcat pe el domnu' Basescu. Constructia, insa, n-a incetat. Au mai asezat caramizi, rand pe rand, domnu' Geoana, incercand sa-i dea branci lui Basescu si sa urce el pe piedestal, domnu' Tariceanu, atunci cand s-a infratit cu domnu' Geoana numai ca sa treaca puntea, plus domnu' Ponta proptit pe umerii lui Felix si celalt domn, Crin, proptit alternativ pe aceiasi umeri disponibili.

Ar fi nedrept sa scap din vedere caramizile puse de domnu' Boc la acelasi piedestal, pregatit pentru domnu' Dan. Le-a asezat una cate una, atunci cand promitea ca nu taie salariile, dar le-a taiat, ca nu da afara oamenii, dar i-a dat, ca va fi mai bine, dar e mai rau si ca ecoonomia creste cu 0,1% cand buzunarul scade cu 8%.

Una peste alta, piedestalul este aproape gata si nu trebuie decat sa vina cineva sa-l ocupe, iar DD se pregateste pe calea propriilor antene.

OTV a si facut cunoscut cam ce va face el de la Cotroceni: va crea locuri de munca, va da salarii, pensii, ajutoare la saraci si va baga la puscarie ciocoii - adica bogatii.

Monarhistul republican

Incerc senzatia ca DD se pregateste sa se bage singur la puscarie. Asta deduc, citind un articol recent al domnului Andrei Plesu in Dilema Veche, conform caruia, Ciccolinul nostru ar sta calare pe 30 de milioane de euro, doua Rolls Royce-uri, un Bentley, 2 elicoptere, iaht, vile si multe altele.

Mai nou, s-a dus zvonul ca e si monarhist. S-ar putea sa fie, totusi, o intoxicare a presei: ar fi o paradigma ca un potential candidat la presedintia republicii sa faca pe proregalistul.

Mai curand, poate a incercat sa-l intarate pe presedintele Basescu, reamintindu-ne tuturor ce uriasa caramida a pus el la soclul dandiaconescian, pronuntandu-se asa cum s-a pronuntat la adresa fostului suveran.

La aceasta neinspirata declaratie a presedintelui, chiar si unii din simpatizantii sai au ajuns ca, auzindu-l, sa-l regrete pe Iliescu. Sa ne fereasca Dumnezeu de ziua cand, il vom regreta pe Basescu, vazandu-l pe Dan Diaconescu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dan Diaconescu presedinte, #Dan Diaconescu OTV, #Dan Diaconescu Timisoara, #Diaconescu PPDD , #OTV